El silenci

El silenci és un bé social i particular que va desapareixent, mica a mica, però sense pausa.

El silenci és un bé social i particular que va desapareixent, mica a mica, però sense pausa.El silenci ha estat ofegat pel soroll. Per un soroll que prové en primer lloc de gairebé tots els productes que han sorgit de la tecnologia. Pocs invents s’han creat sense el pecat original de la fressa.El silenci afavoreix l’oportunitat de sentir-nos un mateix. De poder endinsar-nos amb llibertat i quietud al nucli més íntim de la personalitat, d’examinar-nos i conèixer-nos les profunditats pròpies, de gaudir en saber-nos element viu proveït de la facultat d’auscultar-se, d’arribar fins al mirall que ens descobreix tot el més recòndit i valuós que posseïm i ens val per connectar-nos amb la nostra identitat humana transcendent. Però temem fer aquest exercici de recerca. El silenci ens fa por i ens abandonem al soroll. A la fressa contínua. Ens han creat tots els elements sonors propicis per allunyar-nos del silenci. I cada vegada més. I el fet de romandre condicionats -potser sense percebre-ho- als decibels durs i incessants és causa de contraure patologies. No immediates, sovint, però efectives en el transcurs curs del temps.Ignoro fins a quin punt el soroll ha pogut instaurar-se, a posta, amb la finalitat d’entorpir la consciència analítica i a efectes de crear un clima general en el que s’esdevingui difícil usar la ment amb plena llibertat. Mana l’assetjament continu de sorolls, uns inevitables per raó natural i els altres disposats en ordre d’atac per aconseguir l’objectiu. Induint-los amb tota la murriesca per a fer-nos-els sentir com a necessaris.-Podem considerar adeqüats i imprescindibles per a la nostra oïda aquests sorolls d’uns bafles que trenquen l’aire com un motor rompent la velocitat del so?. O la música (?) ofegant la veu d’un locutor en la presentació d’un tema? I, i, i... Sembla ésser que si no hi ha soroll el món és buit, incòmode, ofenedor, sepulcral pel qual no hi transitem bé. Ens espanta el silenci perquè ens diu massa coses que no volem sentir.El soroll és com una anestèsia que ens insensibilitza la crua realitat d’una vida exposada a l’erosió constant. És el fracàs de l’home lliure.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: