Imprimir aquesta pàgina

Recompondre una vida esmicolada

'Moonlight', de Barry Jenkins (EUA, 2017)

Cinema 2014/2015, moonlight“Moonlight” és una pel·lícula estructurada en 3 actes, tres dies de tres moments diferents de la vida de Chiron. Tres fragments d’una vida traduïts gràficament al pòster de la pel·lícula amb un rostre tripartit amb tres edats i franges de colors no diferents, sinó complementaris, com gradació d’un mateix color.

No són les edats de l’home, però són les tres fases en la construcció de la personalitat, de la persona; la infància, adolescència i joventut. Moments cabdals, fets que marquen l’evolució personal i humana del protagonista principal.

En aquest procés de reconstrucció de la identitat, el film aborda aspectes tan importants com la violència del voltant, la impotència que genera el temps present o l’absència de futur. O també el singular apropament a un tema com l’homosexualitat, gens fàcil. Una pel·lícula ben posicionada de cara als Oscars, ja que és una de les pel·lícules nominades amb més candidatures, fins a vuit, entre elles, millor pel·lícula i millor director.