L’Ajuntament de Vilassar de Mar adverteix a la població del perills del mosquit tigre

L’administració ha repartit uns tríptics informatius per totes les cases de la població on s’informa del que s’ha de fer per aturar l’expansió d’aquest mosquit

L’Ajuntament de Vilassar de Mar s’ha adherit a la campanya informativa que està portant a cap la Generalitat per evitar l’expansió del mosquit tigre, i minimitzar els seus efectes. Durant aquests dies, des de la regidoria de Sanitat s’han enviat uns tríptics a totes les cases de la població on s’explica que s’ha de fer després de rebre una picada, o com es pot impedir que aquesta espècie es reprodueixi i visqui als nostres jardins i terrasses.Aquest mosquit d’origen asiàtic que produeix una picada molt més dolorosa i molesta que la del mosquit comú, viu i es reprodueix en qualsevol acumulació d’aigua artificial estancada com poden ser bases, bidons, jardineres, plats i testos de plantes o piscines. És per això que l’ajuntament per tal d’impedir la posta d’ous d’aquest mosquit i el creixement de les seves larves aquàtiques, recomana evitar totes les acumulacions d’aigua per molt petites que siguin, així com tapar piscines i basses per evitar l’entrada d’aquests insectes.

La picada s'ha de rentar i desinfectar ràpidamentPel que fa a les acumulacions d’aigua municipals com basses, dipòsits d’aigua i altres, l’ajuntament els ha tractat amb larvicida per tal de que no siguin un focus de reproducció del mosquit tigre. En el cas de rebre una picada d’aquest insecte, les autoritats sanitàries recomanen rentar i desinfectar bé la zona i si el dolor persisteix consultar al metge. A més en alguns casos les picades poden produir reaccions al·lergiques, i fins i tot s’ha demostrat en els últims temps que depenent de la persona la picada d’aquest mosquit pot arribar a provocar febres altes i dolors articulars

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: