Imprimir aquesta pàgina

Premià de Mar suspèn temporalment les llicències de pisos turístics

La suspensió no s’aixecarà fins que s’aprovi el Pla especial de regulació de l’activitat

Maresme 2017/2019, pisos turistics premia

L’Ajuntament de Premià de Mar ha suspès per segona vegada les llicències de pisos turístics fins que no s’aprovi el Pla especial de regulació de l’activitat.
L’any 2018 ja s’havien suspès aquest tipus de llicències en espera que s’elaborés una normativa que en regulés l’activitat des del punt de vista urbanístic. Després que el termini per adoptar la normativa caduqués, l’Ajuntament va decidir engegar el pla especial.

Divendres passat va entrar en vigor la segona suspensió de les llicències de pisos turístics, una mesura que recull el Pla especial de regulació. I no serà fins que s’aprovi el pla que se n’aixecarà la suspensió. Des de l’Ajuntament expliquen que la suspensió pot allargar-se tot un any.

En declaracions a Ràdio Premià de Mar, el regidor d’urbanisme, Antoni Subirà, va especificar que “la modificació del pla general afecta concretament els pisos turístics ubicats en immobles plurifamiliars”.

Maresme 2017/2019, pisos turistics premia

La suspensió compleix amb la moció aprovada fa un any al ple municipal a proposta dels grups de Crida Premianenca i d’ERC-JxP, que demanava aprovar la regulació dels habitatges d’ús turístic. També se sol·licitava la creació d’un pla d’usos sobre aquests allotjaments i establir una moratòria d’un any de noves llicències dels habitatges. La moció va ser aprovada amb els vots afirmatius de tots els grups municipals.