El Maresme és la cinquena comarca en creixement i la segona en el sector industrial

Els experts creuen que aquest creixement es deu a la diversificació de l’economia del Maresme i al repunt de la indústria, que ha tingut un creixement del 6,9%

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Dijous, 22 Novembre 2018 12:24

Maresme 2017/2018, el maresme creixEl Maresme se situa al 5è lloc de Catalunya en creixement amb un 4%, només per sota del Vallès Occidental, Osona, el Bages i la Cerdanya. Aquest creixement del Maresme segueix la dinàmica que consolida la recuperació encetada el 2014 (entre 2013 i 2016 el creixement va ser del 7,6%).

Així es desprèn de l'anàlisi que ha fet Advisoria, despatx d’advocats i economistes que ofereix serveis integrals de gestió financera i d'assessoria legal a entitats, empreses i particulars, i que ha analitzat les dades de l’Anuari Econòmic Comarcal 2018 elaborat per BBVA

Indústria en augment

Per sectors, la indústria és el que ha crescut més, un 6,9%, i ha convertit el Maresme en la segona comarca en creixement d’aquest sector. Aquest augment del valor afegit brut (VAB) industrial expressa la dinàmica positiva en la totalitat de les principals branques de les manufactures, cosa que reflecteix l’evolució de les que tenen més pes, com el tèxtil i la confecció.

Els serveis, amb un creixement d’un 3%, és el sector que domina l’activitat econòmica del Maresme amb un augment dels serveis professionals privats com són les activitats immobiliàries, l’hostaleria i, en particular, activitats professionals, científiques i administratives.

El Maresme és la tercera comarca en creixement pel que fa al sector de la construcció, amb un augment del 7,6%, i es posiciona com la tercera comarca en creixement d’aquest sector. Aquest increment reflecteix els avanços a totes les branques, excepte l’obra civil.
Per a Manel Fernández, soci d’Advisoria: “Créixer és sempre positiu però, per al Maresme, ocupar el 5è lloc quan el 2016 ocupàvem el 17è és una dada absolutament rellevant. No obstant, és tan important créixer com la forma de créixer. El Maresme té grans possibilitats i endèmicament no són adequadament aprofitades.

L’augment significatiu de la construcció i el predomini dels serveis no ens ha de fer perdre l’objectiu de la indústria i la tecnologia. Mataró ha de recuperar una capitalitat que navega sense rumb definit”

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: