El Maresme, una de les principals destinacions turístiques

Durant el 2017 ho va ser tant en l’àmbit nacional com internacional segons dades de l’enquesta EDDETUR, la qual revela el perfil dels visitants

Especials 2017/2018, tot empenta-turisme maresme

La Diputació de Barcelona, a través de l’enquesta del perfil del visitant EDDETUR, ha conclòs que el 2017 el Maresme ha estat una de les principals destinacions turístiques nacionals i internacionals. Segons l’estudi, el qual compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el perfil del turista mostra com el Maresme es consolida com a potencial destinació de visites d’oci, compres, natura i entreteniment. Concretament, el 31,5% dels visitants són d’Espanya i, la resta, estrangers. De tots ells, el 85% va visitar la comarca en viatges d’oci.

El nivell final de satisfacció dels turistes destacava el caràcter de la gent local, la seguretat i la qualitat dels allotjaments i de la informació turística.

Oci, compres, natura i entreteniment

L’any 2017 des del LABturisme es van dur a terme més de 1.100 enquestes a turistes del Maresme seguint el format d’entrevista personal amb el sistema CAPI. El perfil demogràfic va dibuixar una mitjana de 46 anys, dels quals un 31,5% eren espanyols, i la resta estrangers. Dels turistes nacionals, un 6% residia aleshores a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, mentre que gairebé l’11% venia d’altres punts de Catalunya.

Els enquestats van passar una mitjana de 7 nits a la comarca: el 71,5% dels turistes es van allotjar en hotels i un 22% en càmpings. La motivació principal del viatge és l’oci, amb un 85%. Cal destacar que el 57% dels turistes visitaven el Maresme per primera vegada, i un 48% ho va fer en parella.

Internet i webs de viatges

Pel que fa a la informació i planificació del viatge consultada per part dels enquestats, cal destacar que un 63% va informar-se a través d’internet per webs de viatges. En la mateixa línia, un 13,5% es va informar mitjançant la recomanació de familiars, coneguts i amics i només un 2,5% va planificar l’estada a partir de guies i llibres de viatge. Cada turista enquestat es va gastar poc més de 400 euros de mitjana durant l’estada i va realitzar activitats com la platja, l’oci nocturn i les compres.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: