La reparació del litoral nord del Maresme no estarà per Setmana Santa

S'invertiran 2,1 milions i els treballs s'iniciaran la pròxima setmana i s'allargaran tres mesos

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 24 Febrer 2017 10:54

La costa de Malgrat, destrossada

Els treballs per reparar els trams de la costa nord del Maresme, afectada pels darrers temporals de mar del mes de gener, es començaran a executar a partir de la pròxima setmana, segons ha anunciat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, durant una visita a la zona dels càmpings de Malgrat de Mar, un dels punts més damnificats. Com ja va aprovar el Consell de Ministres, s'invertiran 2,1 milions de forma extraordinària entre Malgrat de Mar i Pineda de Mar. El termini d'execució de les obres serà d'uns tres mesos i, per tant, estarien enllestides poques setmanes abans de l'inici de la temporada d'estiu. L'objectiu plantejat des del territori perquè la intervenció es fes abans de la Setmana Santa no es podrà complir.

Millo ha explicat que malgrat que serà "difícil" acabar les obres abans de Setmana Santa, la resposta del govern espanyol davant les destrosses del temporal haurà estat "ràpida" amb l'objectiu que la temporada d'estiu es pugui desenvolupar amb tota normalitat en aquest extrem de la costa maresmenca. El delegat del govern és conscient de la urgència d'un territori eminentment turístic i es compromet a què els treballs s'executin amb la màxima rapidesa. Tot i això, assegura que no serà fins d'aquí a tres mesos quan es pugui acabar tota l'obra: "Són obres que cal fer bé perquè serveixin per a l'objectiu que tenen", ha detallat.

Malgrat, el més afectat
Millo ha visitat aquest dijous el tram devastat de Malgrat de Mar, a la zona dels càmpings limítrof amb la desembocadura de la Tordera. En aquest punt l'actuació consistirà en recol·locar l'escullera existent en forma de corba, fer una nova escullera de protecció del Camí de la Pomareda al llarg d'uns 350 metres i fer l'aportació de sorra a la platja "que sigui necessària". A Malgrat de Mar s'invertiran 1,2 milions en aquestes feines, però el pressupost inclou també 1 milió per a actuacions extraordinàries al municipi veí de Pineda de Mar, on cal refer un tram important del passeig marítim, que va quedar totalment descalçat com a conseqüència de les onades.