El segell editorial Quaderns de la Font del Cargol torna a les llibreries

La pròxima primavera es publicarà un recull antològic i un assaig dels vint-i-cinc títols i autors maresmecs de la primera etapa

  • ACN
  • Dimarts, 01 Març 2016 11:10

Font del Cargol

El segell editorial Quaderns de la Font del Cargol, que va donar a conèixer els escriptors maresmencs dels anys 80, tornarà a les llibreries la pròxima primavera. Aquest segell va néixer a finals dels 70, impulsat per l'escriptor de Premià de Dalt Valerià Pujol. Ara, alguns dels membres que el van acompanyar en aquella època han decidit refundar l'editorial per tornar a donar sortida a obres d'autors de la comarca. Quaderns de la Font del Cargol formarà part de 9 Grup Editorial –Cossetània Edicions, Angle, Eumo–, el primer grup editor en català. La segona etapa d'aquest segell s'iniciarà amb un recull antològic i un assaig dels vint-i-cinc títols i autors de la primera etapa. El segon títol serà 'La música i nosaltres', un text entre la crònica i l'assaig del premi Sant Jordi i Nacional de Cultura, Vicenç Pagès i Jordà.

Una de les múltiples facetes culturals de Valerià Pujol va ser la d'animar la jove creació literària. A finals dels anys setanta, va crear el Grup de Lletres del Taller Obert d'Expressió, editor del full La Font del Cargol, que un any després, el 1979, es va convertir en la col·lecció Quaderns de la Font del Cargol. Entre 1979 i 1984 el grup va editar vint-i-cinc llibres, principalment d'autors de la comarca del Maresme. D'aquí van sorgir autors com Martí Rosselló, Pep Bras, M. Antònia Grau o Rafael Vallbona. Ara, membres del grup han decidit refundar el segell editor a recer de Can Vallerià, la plataforma cultural que empeny la família de Valerià Pujol a Premià de Dalt.

Els Quaderns de la Font del Cargol tornaran a les llibreries aquesta primavera, a la vegada que promouran també una col·lecció de llibres en format digital de descàrrega gratuïta. Aquesta col·lecció s'anomenarà 'Llibres mínims' i aplegarà títols que, pel format o per pertànyer a gèneres difícils de classificar, tindran una major i més fàcil projecció i difusió en suport digital.