Imprimir aquesta pàgina

Compte enrere per la Festa Major d'Argentona

De l'1 al 6 d'agost la vila oferirà una intensa programació d'espectacles, música i propostes lúdiques per a totes les franges d'edat

Argentona 2014/2019, festa major argentona

Compte enrere per a l'edició 2019 de la festa major d'estiu d'Argentona, una de les cites més esperades i destacades del calendari. De l'1 al 6 d'agost la vila oferirà la seva millor versió per brindar a la ciutadania i als visitants una intensa programació d'espectacles, música i propostes lúdiques per a totes les franges d'edat.

La plaça Nova, on s'instal·larà un dels escenaris principals, esdevindrà centre neuràlgic de l'acció de la Festa Major, que al llarg de tota aquesta setmana es mourà també per diversos espais com la plaça de Vendre, Can Doro, la plaça de l'Església o el pati de l'escola Bernat de Riudemeia.

La Garrinada

L'escola d'Argentona, per la seva banda, serà un any més el punt de referència de La Garrinada, el festival alternatiu adreçat al públic més jove i que enguany tornarà a presentar un cartell de luxe, amb concerts com els d'Oques Grasses, Ebri Knight, Tremenda Jauría o Tribade, entre altres grups.

La inauguració de la remodelada plaça Montserrat donarà el tret de sortida a la programació d'actes el dijous 1 d'agost. Però serà el dissabte dia 3 d'agost quan s'encetarà oficialment la Festa Major, amb la tradicional repicada de campanes a l'església de Sant Julià i el llançament de coets, preludi del pregó de la Festa Major, enguany a càrrec de l'històric equip femení de bàsquet CIC Argentona, i que donarà pas a la Nit Boja.

3 d'agost: El tret de sortida oficial de la Festa serà la repicada de campanes, el llançament de coets i el pregó

Actes ja consolidats

Un altre dels dies grans, Sant Domingo i la Festa del Càntir, que celebra la seva 69a edició, cau enguany en diumenge. Els actes tradicionals, com l'Ofici, el Vot de Poble o el concurs d'aixecada de càntirs, prendran el protagonisme durant la primera part de la jornada, abans de la inauguració de l'Argentast, la fira de gastronomia local i cervesa artesana, o l'arrencada de La Garrinada.

La xeringada familiar i la festa de l'escuma, la cursa i la pedalada populars, els correfocs, les cercaviles, el ball de festa major i la resta d'actuacions musicals se sumaran al llistat d'activitats.