Imprimir aquesta pàgina

Voluntaris pel Projecte solidari de la nina Keta

L'ABS Argentona i l'Institut Els Roures de Dosrius recapten 1.630 euros per als infants de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia amb la venda de 50 nines Keta i diferents manualitats

Argentona 2014/2018, keta nina csdmAmb el desig d'aproximar la sanitat a la comunitat fora de l'àmbit sanitari, l'ABS d'Argentona i els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Els Roures de Dosrius han col·laborat en un programa d'actuació de voluntariat de sensibilització i promoció dels valors socials. Es tracta d’una iniciativa que forma part d’un treball comunitari de l’Institut i de la política de responsabilitat social corporativa del Consorci Sanitari del Maresme (CsdM).
Amb el projecte els joves han recaptat més de 1.600 euros amb la venda de nines Keta i de manualitats, els quals aniran destinats a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.
Aquesta iniciativa s'emmarca dins la política de responsabilitat social corporativa del CSdM recollida en el Pla Estratègic 2017-2020.

Treballant valors amb la Keta
Durant diverses setmanes els alumnes han comptat amb l’assessorament de dos professionals de l'ABS d'Argentona i han treballat la sensibilització, els valors socials i el coneixement de la feina de la fundació benèfica Enriqueta Villavecchia amb el disseny d'una campanya publicitària per donar a conèixer la seva tasca i el projecte Keta, una nina solidària.

Una nina benèfica

La Keta està feta a mà amb roba i cabells de llana. Constitueix un homenatge a les persones malaltes de càncer. La Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia és una entitat de caràcter benèfic assistencial, que té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels nens i joves en tractament oncològic a Catalunya i la de les seves famílies. Una de les fonts d'ingressos de la fundació és la venda de la nina.

La Keta
"És una nina senzilla, feta a mà, de roba i amb cabells de llana, és forta, divertida, tendra i dolça, com tot el voluntariat de la Fundació" i, sobretot, "un homenatge a totes les persones, petites i grans, malaltes de càncer que lluiten pel valor de les coses senzilles i per la vida, i a les persones que creuen en el valor d’ajudar-se els uns als altres".