Imprimir aquesta pàgina

CUP, PSC i ICV tanquen un acord per intentar formar govern

Eudald Calvo (CUP) serà el nou alcalde d’Argentona amb el suport d’ERC

pacte argentona

El candidat de la CUP, Eudald Calvo Català, ho té tot de cara per ser investit, aquest dissabte, com a nou alcalde. Calvo encapçalarà un tripartit format per la CUP, PSC i ICV que governarà en minoria. Els vots que li mancaran al nou executiu els hi donarà Esquerra Republicana.

Tot i votar la investidura de Calvo, els republicans es quedaran a l’oposició sense tancar la porta a entrar a formar part del govern en un futur “si es compleixen les línies programàtiques coincidents” entre els programes de les diverses formacions.
CUP, PSC o ICV es van reunir dissabte 6, a porta oberta, i van acordar treballar en la redacció d’un “projecte conjunt de govern”, deixant la porta oberta “a la possibilitat que altres grups polítics puguin incorporar-s’hi en un futur”.

La decisió dels republicans es va prendre en la mateixa reunió en la que el seu candidat, Ferran Armengol, va explicar els motius pels quals renuncia a prendre possessió de l’acta de regidor i abandona la política local.

La constitució
Aquest dissabte a les 12 del migdia, el saló de plens acollirà l’acte de constitució del nou consistori de l’Ajuntament d’Argentona, que formaran 17 regidors – 6 de Tots x Argentona, 4 de la CUP, 3 d’ERC, 2 del PSC, 1 del PP i 1 d’ICV – després dels resultats a les eleccions municipals.