L’argentoní José Ríos correrà la marató dels Jocs Olímpics de Pequín

Ríos té la millor marca estatal de l'any

L’atleta argentoní José Rios participarà en la marató del Jocs Olímpics de Pequín. Ríos nascut a Premià i resident a Argentona ha fet la seva carrera als Lluïsos de Mataró, club del qui és president, és un dels tres maratonians seleccionats per córrer amb la selecció espanyola. Els altres dos corredors són Julio Rey i Chema Martínez.El corredor local és dels tres el que posseeix la millor marca de l’any, amb una marca de dues hores, 9 minuts i 38 segons, registre que va aconseguir a la cursa disputada a Otsu (Japó). Tot i això la gran esperança estatal és Julio Rey, sots-campió del món en el 2003, i és l’atleta espanyol amb la millor marca de tots els temps en aquesta prova. L’altre corredor, Chema Martínez repeteix en l’equip després de guanyar recentment la marató de Madrid, cal recordar que Chema fa poc que corre aquesta modalitat, però és un corredor reconegut mundialment, després dels seus èxits en els 10.000 i 5.000 metresRíos va acabar 17è del mónL’estiu passat el maresmenc va acabar dissetè en la marató dels Campionats del Món d’Atletisme celebrats a Osaka (Japó). L’argentoní va aguantar tota la cursa amb el grup capdavanter, però a partir del quilòmetre 35 no va poder seguir els atletes africans. Tot i això el paper de Ríos va ser força bo, i això fa pensar que l’actuació als Jocs pot ser bona, ja que el clima serà semblant al d’Osaka.