Imprimir aquesta pàgina

El CA Laietània decideix deixar d'organitzar el Míting Ciutat de Mataró

Argumenta falta de suport de les administracions i inviabilitat econòmica

Mataró es quedarà sense el seu míting atlètic, un dels esdeveniments esportius més transcendents del calendari local. El Centre Atlètic Laietània, organitzador de les onze edicions celebrades, va anunciar que ha renunciat definitivament de forma definitiva a l’organització de l’esdeveniment. Des de Laietània es diu que el cost econòmic del Míting Ciutat de Mataró era massa gran per afrontar-lo amb garanties. Lamenten poc suport de les administracions, sobretot de la Generalitat, tot i salvar-ne pels pèls al Patronat Municipal d’Esports qui col·laborava en l’organització del míting. La decisió pinta irrevocable i es va anunciar davant la reunió d’organitzadors de mítings espanyols que se celebra aquest cap de setmana a Madrid. Els representants mataronins ja no seuran a la taula de la reunió després de fer pública la renúncia.

Carmelo Comerón, vicepresident del CA Laietània, va fer pública una carta en la que explicava les raons de la decisió. En ella explica com en els darrers anys els costos derivats de la celebració del míting han anat creixent i, en canvi, no ho han fet així les ajudes de les institucions. Comerón agraeix el suport del PME però mostra ressentiment vers la Generalitat. Assegura que la Secretaria General de l’Esport no ha subvencionat degudament el míting, afirmant que no va aportat res per la darrera edició. La insuficiència de la dotació juntament a la dificultat de trobar patrocinadors particulars han dut el club a assumir un cost en l’organització del míting que, s’assegura en la carta, comprometia seriosament l’activitat atlètica habitual de l’entitat.

Una pèrdua per l’atletisme
La decisió de renunciar a l’organització del míting va ser presa a finals d’agost. Va ser comunicada a l’Ajuntament i a la Federació Catalana perquè fessin de mitjancers davant la Generalitat i les mostres de suport al Club no es van concretar. Es demanava una aportació conjunta de les administracions que rondés els 10.000 euros perquè la competició fos viable. El míting ja no va ser inscrit dins el calendari de la RFEA espanyola i davant la reunió d’organitzadors el Laietània ho ha fet públic. Des del club lamenten la pèrdua del Ciutat de Mataró així com el perjudici que aquesta ocasiona a l’atletisme català.

Cugat Comas // Mataró Notícies