Imprimir aquesta pàgina

Les maduixes: ho prevenen (quasi) tot

Un producte de temporada que, a més, presenta múltiples beneficis. Les maduixes, una fruita molt present al Maresme que obre la gana a petits i grans.

Instagram Tot a taula 2018/2019, maduixesSegons la medicina tradicional xinesa, les maduixes tonifiquen el sistema digestiu, reparen els teixits arterials i connectius, i enforteixen les dents i les genives pel seu alt contingut en xilitol.


De fet, un dels millors trucs per prevenir la càries consisteix a tallar una d'aquestes fruites per la meitat, fregar-se dents i genives, esperar uns 45 minuts i després glopejar aigua calenta.  

Ara bé, no ens oblidem de les seves propietats antioxidants. I és que les maduixes contenen vitamina C, carotenoides i antocians, específics de les fruites vermelles i amb un poder antioxidant molt elevat que supera 50 vegades la vitamina E i unes 20 vegades la vitamina C.

Per últim, cal tenir present que les persones amb reaccions al·lèrgiques a l’Aspirina poden tenir-ne també a les maduixes, ja que és una fruita que conté àcid acetilsalicílic.

A l'hora de preparar-les, les maduixes no s'han de manipular en excés ni tampoc exposar-les a la calor, i cal rentar-les a l’últim moment. Tanmateix, si volem que deixin anar suc, les hem de rentar, tallar i posar-les a macerar amb sucre.  
A l'hora de conservar-les, el millor truc és posar-les en un lloc fresc i ventilat. Si les volem guardar a la nevera, però, les haurem de tapar amb film de plàstic perquè l'olor no impregni la resta d'aliments.