Els beneficis de l'Aquateràpia

A Mataró es pot practicar aquesta activitat aquàtica a El Sorrall

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 14 Novembre 2016 09:57

Especials, 2014/2015, aquaterapia

A Mataró, a les instal·lacions de l'Eurofitness El Sorrall hi treballa Aquaterapia, l'empresa número 1 del sector en recuperacions i readaptacions en el medi aquàtic. 25 anys avalen la trajectòria d'Aquaterapia, liderada pel conegut doctor Mario Lloret i que ha estat l'avantsala de la popularització d'aquesta pràctica i dels seus beneficis.

Explica Esther Teixidó, d'Aquaterapia, que aquesta pràctica permet treballar "millor, des de dins de l'aigua, allà on hi ha millor mobilitat i on es poden treballar la tonificació muscular, els estiraments o el treballa d'equilibri". L'aquateràpia és indicada per a tot tipus de persones i, òbviament, recomamable en el cas de les persones grans. Ajuda molt en casos de lesions cròniques o malformacions, en casos de malalties degeneratives, articulars, lesions de genolls, hèrnies, desviacions d’esquena o vèrtebres i també és molt indicada en casos d'esclerosis.

És recomanable en casos de lesions cròniques, lesions físiques o contra fenòmens degeneratius físics

En molts d'aquests casos, doncs, l'aquateràpia –que ha de ser sempre impartida per metges esportius o readaptadors de carrera– és molt més adient que el treball de natació no dirigit. Teixidó explica que "en el moment que entrem dins de l'aigua, treballem amb hipogravetat i hi ha una descompressió articular que ens dóna molta més mobilitat i treballem amb menys dolor".

L'aquateràpia és, com el seu nom indica, un tipus de teràpia que es treballa a l'aigua. És una mena de natació terapèutica molt aconsellada per a millorar les condicions físiques o posturals, per a recuperacions o per lluitar contra fenòmens degeneratius físics.