Imprimir aquesta pàgina

Dídac Barber Aluart, pianista virtuós

En Dídac Barber és pianista i ha voltat per tot el món

Perfils, 2017/2019 - perfils-didac barberAssegura que li ha encantat tocar a Mataró. Dídac Barber Aluart és pianista i, tot i haver voltat per tot el món, és la primera vegada que ha portat un espectacle a la seva ciutat natal. Va estar acompanyat del contratenor Víctor Jiménez Díaz, i l'experiència no podria haver sortit millor: “Ens va encantar l'experiència, va ser molt gratificant tocar a casa, i entre amics”, explica.

Ara aquest punt de partida els permetrà desenvolupar un projecte en el qual han posat moltes ganes:  “Els contratenors acostumen a dedicar-se a la música barroca o renaixentista, però a en Víctor li venia de gust canviar de registre i buscar alguna cosa diferent, així que vam acostar-nos a la música romàntica”. Van unir en un mateix recital de veu i piano peces de Robert Schumann i Johannes Brahms, i, amb la poderosa veu d'un i la destresa al piano de l'altre,  van teixir un homenatge a la música romàntica de l’Alemanya del segle XIX. La jugada els va sortir bé.

A banda de ser una aposta original, presentaven el projecte a la seva ciutat, “cosa que et treu molta pressió”, explica entre rialles Barber. Ara el següent pas és portar l'espectacle tant a altres espais de Catalunya com a festivals europeus o dels Estats Units.

La d'en Dídac és una història que dona la volta al món. La seva trajectòria musical i com a pianista va tenir els seus inicis a l'Escola Balmes de Mataró, d'on va passar a cursar el Grau Superior a l'ESMUC. Des d'allà, i de la mà del seu mestre i mentor Luís de Moura Castro, va fer el salt als Estats Units, a on ha viscut cinc anys cursant un Màster d'interpretació a la Hartt School of Music de Hartford (Nova York).

Tornat a Europa, en Dídac només té ganes de seguir fent el que més li agrada: desenvolupar nous projectes que li permetin acostar-se a les músiques que més gaudeix tocant.

Estats Units vs. Europa
Dídac Barber ha cursat el Màster d'interpretació als Estats Units i, tot i que va considerar quedar-s'hi, ben de pressa va veure que preferia tornar a Catalunya: "Aconseguir un visat com a pianista és difícil però, a més, el mercat està molt saturat. A Catalunya el mercat musical està adormit i costa entrar-hi, però sempre és una mica més fàcil, perquè coneixes força músics amb més experiència. A més, no s'ha d'oblidar que Catalunya vol dir Europa, i aquí sí que hi ha un mercat musical molt més important i actiu."

APUNTS:
Defineix-te: Sóc un somiador exigent
Un llibre: 'El don apacible',
Una pel·lícula: 'Apocalipse Now' de Coppola
Un referent: El pianista Wilhelm Kempff
Un somni: Quelcom que crec que ja faig: "Ser feliç amb el que fas cada dia". En definitiva, fer el que t'agradi a la vida.