Imprimir aquesta pàgina

Toni Solana, la consciència animalista

És el fundador i el President de SOS Animals Maresme, l'entitat animalista

Perfils 2017/2019, perfils-toni solanaQue Mataró vagi prenent, a poc a poc, el que anomenen “consciència ètica i moral amb els animals” és gràcies a gent com Toni Solana, que el 2015 va reaccionar al cas d'un gos mutilat amb la creació, juntament amb dues companyes més, de SOS Animals Maresme.

En aquests quatre anys han consolidat l'entitat com a referència de l'animalisme a la capital del Maresme, han impulsat la Fira Animalista que el 15 de setembre farà la seva tercera edició i, sobretot, s'han erigit com “l'ovelleta negra que fa la feina que no fan les protectores perquè estan col·lapsades de la feina que fan. Nosaltres hi som per fer complir les lleis, per denunciar tots els maltractes i vetllar perquè particulars i administracions compleixin amb les normatives que tenim”, explica Solana.

És un apassionat dels animals. Ell té tres gossos i dos gats però sobretot és una persona que, en la línia de SOS Animals Maresme, persevera perquè els animals no vegin trepitjats els seus drets pel simple fet de no ser persones. “Nosaltres no parem”, adverteix. En el seu haver hi ha des de denúncies a botigues de venda d'animals a la persecució de casos massa comuns d'animals domèstics tancats en patis o balcons. També vetllen per les colònies de gats.

El cas més conegut va ser la denúncia del ruc d'un ferroveller, que va provocar que se'l requisés: “Com pot ser que la mateixa ciutat de Mataró que vol progressar tingués un carro als seus carrers quan la seva pròpia normativa ho prohibia?”, es pregunta l'activista. “Nosaltres hi som per assegurar que no hi ha maltractament i es respecten els animals. Denunciarem totes les persones que tenen animals sense les condicions necessàries”, assegura Solana. També ofereixen un servei de veterinari a preus assequibles.

“L'ovelleta negra que fa la feina que no fan les protectores, que és fer complir les lleis."

"Les Trampes són maltracte"
SOS Animals Maresme és una de les entitats que va proposar-se suprimir la presència d'animals a les festes, començant per la Cavalcada. "Hem d'anar a poc a poc però vèiem clar que en aquest acte no hi havia lloc pels animals, la gent hi va pels Reis i els caramels", explica Solana. L'entitat fins i tot es va plantejar alguna mena de boicot com el que periòdicament fan al delfinari del zoològic. La següent tradició que volen treballar amb l'Ajuntament són les Trampes de Les Santes: "És un cas clar de patiment animal, a ningú li agradaria que li anessin tocant un tambor al costat de les orelles, demanarem que l'instrument no vagi sobre els animals".

APUNTS:
Defineix-te: Abans era molt trapella. He evolucionat molt en l'ètica i la moral. Sóc treballador, em considero bona persona i amb un cor molt gran. Amic dels amics i dels animals.
Un referent:  El meu pare. Sempre ha sigut lluitador però em va dir que "en els camins durs, només els més durs hi caminem".
Un somni: Que no hi hagin animals abandonats ni explotats, que siguin lliures i no facin falta protectores.