Maria Escalas, el primer amor literari

Maria Escalas és músic professional i és a punt de publicar la seva primera novel·la

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dijous, 14 Gener 2016 10:06

Perfils 2014/2015, perfils -Maria Escalas

“Ja que de vida només en podem viure una, per què no endinsar-nos en altres personatges i mirar de viure la seva?”. És Maria Escalas, una dona apassionada de la vida, una amant de la música i la literatura. Després d’anys escrivint de portes cap endins, Escalas publica la seva primer novel·la, ‘Abans que el teu record torni cendra’, un repte personal per a l’escriptora, que ha concebut la història a poc a poc.

Músic professional, Escalas toca l’oboè i el piano, a banda de fer classes, també de música, a l’escola GEM. Però a les seves estones lliures, és l’escriptura la que la captiva i la transporta cap a històries que barregen la fantasia i la realitat. Una amalgama perfecta que l’ha acompanyada tota la vida. Segons assegura, “escriure ha estat sempre una necessitat vital d’expressar-me”, una via d’escapament per als pensaments que sempre té la porta oberta. “Vaig començar a escriure un diari quan tenia dotze anys i el vaig continuar fins que vaig tenir fills”, recorda Escalas, a qui el seu marit va regalar un blog a Internet, Idò, un Sant Jordi, i és l'espi en què aboca inquietuds i reflexions del dia a dia

Però no va ser fins que es va apuntar a un curs online a l’Ateneu Barcelonès que va començar a escriure la novel·la que ara publica: “He trigat gairebé cinc anys a confeccionar-la i m’ha fet molt feliç escriure-la”. Un relat amorós que passa a la seva terra natal, Mallorca, i en la qual el passat de la família serveix de nucli per crear una intensa i apassionada història sobre les relacions humanes.

Sempre amb un somriure als llavis i la felicitat per bandera, Escalas confessa que, per a ella, escriure és com enamorar-se: “La teva vida segueix, però al cap només hi apareix aquella història una i una altra vegada”. I quan tanques el llibre, de sobte, el món s’atura.

“Escriure és com un vici, perquè quan em poso a escriure ja he pensat la història mil vegades"

El plaer de llegir
'Abans que el teu record torni cendra' (Ara Llibres) surt a la venda dilluns 18 de gener i Escalas espera poder "fer gaudir la gent". Això, mentre redacta una nova novel·la i mira de deixar enrere una història que, dins i fora el llibre, l'ha emocionada. I és que "escriure és com un vici, perquè quan m'hi poso, ja he pensat la història mil vegades".
 

APUNTS
Defineix-te: Intensa
Un llibre: 'Jo confesso' de Jaume Cabré
Una pel·lícula: 'El bosque', de M. Night Shyamalank
Un viatge: Nova York
Un músic: Chopin
Un somni: Poder fer gaudir la gent amb la música i la literatura