Teresa Vidal, estil i precisió

Dissenyadora de roba per als motoristes del Dakar

Vidal va estudiar belles arts i es va especialitzar en disseny. Va fer classes a Sabadell i a l’escola Cor de Maria de Mataró. Té el títol d’enginyeria tèxtil i actualment està cursant el doctorat en història. “M’agrada anar-me reciclant, avançar els estudis”, afirma Vidal.  

Pel què fa al món laboral, treballa en l’empresa XCTING com a responsable de disseny i de producte, “brand manager”, puntualitza. La seva tasca consisteix en dissenyar roba per a motoristes. “Amb la roba de moto no només has de donar estètica sinó també una funció”, diu Teresa Vidal. Tot el que ella afegeix a la peça de roba ha d’estar justificat. “És roba molt tècnica, has de mirar els punts perillosos i posar les proteccions adequades”, afirma la dissenyadora. Per a la llicenciada en belles arts és tot un repte conciliar l’aspecte físic amb el pràctic. En un moment determinat, les seves peces de roba poden evitar lesions greus als corredors. “Has d’anar investigant i t’impliques”, explica Vidal. {pdf:http://www.totmataro.cat/portal//images/stories/pdf/tot perfils teresa vidal.pdf}

A banda de la seva producció habitual, XCTING patrocina alguns motoristes que participen en esdeveniments mundials. Toni Bou, dues vegades campió del món i Laia Sanz, vuit vegades campiona del món, ambdós de l’equip REPSOL MONTESA HONDA, són dos corredors esponsoritzats per l’empresa de Vidal. A més, els corredors catalans del Rally Dakar realitzat durant les primeres setmanes de gener, també estan patrocinats per aquesta empresa. Així, Marc Coma, que al moment del tancament de la revista ocupava el primer lloc de la competició, Jordi Viladoms i Gerard Farrés, tots de l’equip REPSOL KTM, porten la roba dissenyada per Teresa Vidal. La satisfacció i la responsabilitat de saber que les seves creacions protegeixen i decoren els cossos d’aquests motoristes omple de satisfacció a la dissenyadora.

“M’agrada tocar de peus a terra”

“Quan faig un disseny m’agrada que sigui útil”

La roba que dissenya Teresa Vidal té unes necessitats molt especifiques. Vestir a motoristes i pilots de trial és una responsabilitat molt gran, ja que la seguretat dels corredors està a les mans de la dissenyadora. Això fa que Vidal hagi d’estar molt en contacte amb ells. “Has de parlar amb els pilots, entendre les seves aportacions i necessitats”, especifica Vidal. Tot plegat comporta una gran implicació amb els motoristes. “Quan tornen del Dakar els preguntes què ha anat bé, què ha fallat, petits detalls que es poden millorar...”, enumera Vidal. Així mateix, la relació passa a ser més que una conversa professional. “Els truques quan guanyen, els felicites per la carrera i estàs al seu costat, són guanyadors però són persones molt amables”, diu la dissenyadora.

Apunts

Defineix-teSóc sensible, m’agrada l’art i el disseny, somniadora, m’agraden els reptes i estar en constant superació personalUn llibre “La sort del meu destí”, d’ Isidre EsteveUna pel.licula“Estimar Perillosament” protagonitzada per Angelina JolieUn viatge He viatjat molt per feina però  m’agradaria fer un safari solidari a l’ÀfricaUn corredor de motos Marc Coma. És amable, sen­zill, i la seva manera de ser és el seu gran triomf Un somniQue la gent prengui consciència que carreres com el Dakar destinen diners per l’ajuda a la gent dels escenaris del ral·li