Penya Barcelonista

"...la foto es va fer la primavera del 63..."

  • Laura Arias // Sebastià Esquirol
  • Dijous, 09 Maig 2013 00:00

foto antiga-penya barcelonista

Aquests jugadors formaven l’alineació de la Penya Barcelonista de Mataró. A la fila de dalt d’esquerra a dreta eren Simó, Arnau, Soler, López, Boixet, Alemany, Rodríguez i Roger, l’entrenador. Davant d’ells, ajupits, hi havia Prat, Esquirol (qui ha cedit la fotografia), Miguel, Estatuet i Taruella. La penya es va formar l’any 1961.
“La foto fa exactament cinquanta anys que es va fer, era la primavera del 63”, diu Sebastià Esquirol, antic jugador de l’equip. En aquells temps l’equip encara jugava de manera informal com a preparació per quan entressin en competició reglada en la categoria juvenil a nivell comarcal. No va ser fins el 25 d’agost d’aquell any 63 que la Penya Barcelonista es va presentar. “La inauguració es va fer al camp del Mataró, vam jugar un partit contra el juvenil del Mataró i vam perdre 3 a 1”, explica el propietari de la instantània.

Roba vella
L’equipació de la Penya Barcelonista de Mataró era blau i grana. “La roba era vella i estava molt rentada i descolorida, la nova la reservaven per la inauguració”, diu Esquirol. Les botes eren noves perquè s’emmotllessin al peu de cadascú i el dia de l’estrena no els fessin mal.