‘Wasted’, quan públic i actors comparteixen espai

L’adaptació teatral de l’obra de Kate Tempest fa estada al Teatre Monumental entre el 10 i el 12 de febrer

  • Mireia Camacho // Foto: cedida
  • Divendres, 10 Febrer 2017 00:00

 Cultura 2014/2015, wasted obra teatreEl Teatre Monumental proposa per aquest cap de setmana una autèntica experiència d’immersió teatral amb ‘Wasted’, una adaptació de l’obra de la poetessa britànica Kate Tempest portada a l’escenari per Íntims Produccions. Públic i actors podran compartir el retrobament de tres amics deu anys després que en Toni, el seu company, morís.

Interpretada per la companyia lleidatana Íntims Produccions, l’obra es caracteritza pel trencament de la paret que separa els actors i el públic, cosa que provoca noves sensacions. A més, el grup ha centrat la interpretació en tres personatges en un espai de 360 graus i carregat de poesia. El text original va ser escrit per la dramaturga i poetessa britànica Kate Tempest i es caracteritza per usar un llenguatge actual, jove i proper, que ha aportat credibilitat i empatia en la relació entre els personatges i els espectadors.

També el fet que la companyia tingui ganes d’experimentar constantment ha aconseguit que rebi bones crítiques d’arreu on han arribat. El seu mètode de treball es basa en la creació col·lectiva, buscant fer un teatre compromès i íntim que té l’objectiu de transmetre tot el possible amb la màxima sinceritat i veracitat.

Bona crítica

‘Wasted’ és una obra de teatre dirigida per Ivan Morales que ha voltat per tota Catalunya, fent la seva estrena a Fira Tàrrega el 2015. Fins i tot ha arribat als teatres de Madrid, d’on ha rebut també crítiques positives. Ara, l’obra els ha conduït a Mataró, on es representarà el 10 de febrer a les 20.30 h, el dia 11 a les 18 h i 21 h i tancaran el dia 12 a les 12 h i a les 19 h. Les entrades costen 11 euros i ja estan disponibles tant a les taquilles del Teatre Monumental com de forma online.