Imprimir aquesta pàgina

El Kanka, un cantautor 2.0

El cantautor malagueny presenta el seu últim disc, 'El arte de cantar', al Monumental aquest dissabte 3 a les 21.00h

Cultura 2018, el kanka

El músic, compositor i cantautor Juan Gómez Canca, més conegut com El Kanka, presenta el seu últim disc aquest dissabte, 3 de novembre, al Teatre Monumental de Mataró. Un concert que s’emmarca en una gira de més d’un any i que li ha permès connectar amb un públic bolcat amb un espectacle que ha vist, en moltes localitats, com es penjava el cartell de complet dies abans de l’actuació.

I és que, en aquest sentit, el cantautor assegura estar ara recollint un èxit fruit de molts anys de feina “molt i molt dura”. Es refereix, en part, al fet que el seu últim disc és un treball autoeditat sota el mateix segell El Kanka. Però no només això. Quan va recollir, ja el 2008, el premi en el certamen nacional de cantautors Cantigas de Mayo, va explicar que s’havia presentat al concurs amb 30 euros al compte corrent. Des d’aleshores, la seva carrera no ha parat de consolidar-se, com bé demostra aquest últim treball d’estudi.

Cultura 2018, el kanka

Les entrades pel concert, de la Casa de la Música, valen 15 euros

La seva música barreja diferents estils i recorda figures tan emblemàtiques com Roberto Iniesta, d'Extremoduro, Lichis, de La Cabra Mecánica, o Jorge Drexler. El de Mataró és un dels concerts que formen part d’una gira que va començar a l’abril a Múrcia i que porta El Kanka per tot el territori espanyol. Està previst que posi el punt final el maig del 2019, al festival Viña Rock, celebrat a Villarrobledo.

Un fenomen de reproduccions a la xarxa

El quart disc del malagueny es va publicar el 23 de febrer del 2018 i es va col·locar ràpidament entre els més venuts. A la plataforma iTunes va ser número 1 a través d’alguns dels seus temes i la plataforma de música en línia Spotify va permetre que alguns dels seus temes es fessin virals. Després, el treball del cantautor s’ha mantingut entre els 10 primers de les llistes de vendes.

Del músic cal destacar també la seva presència en xarxes socials. Forma part de la nova generació de cantautors espanyols i la seva presència a Internet està més que consolidada, sobretot a YouTube, on té més de 94.000 subscriptors i 30.000.000 visualitzacions.