Jimmy Cliff desafia el pas dels anys davant 1.300 persones

The Pepper Pots i Sweet Valley precedeixen el jamaicà

Era la figura més esperada de la nit. A la pista del parc central, més de 1.300 persones havien acudit al concert per poder veure un dels gats vells del reagge però conscients que Jimmy Cliff, amb seixanta anys i quaranta sobre els escenaris, potser ja no seria el que un dia va ser. Res més allunyat de la realitat. El jamaicà va sorprendre a tothom amb una aparició espectacular d’energia desbordada. L’artista va demostrar de sobres  estar en plena forma físicament i amb una veu a la que sembla que no li afecti el pas del temps. Vestit amb el seu tradicional uniforme vermell, aquest embaixador del reagge va oferir un concert de gairebé dues hores on va saber deixar content a tothom amb el seu doble joc que combina l’estil poper amb l’escència més genuïna de la música rastafari.

Més de 1.300 persones van acudir a la cita caribenya del Cruïlla 

Va ser una nit de clàssics on no hi van faltar alguns himnes com “Wild Word”, el discotequer “Reagge night” o el mític “Wonderful world, wonderful people”. Jimmy Cliff estava acompanyat d’una banda de nou músics que sens dubte es van endur bona part del mèrit, amb uns coros totalment a lo “the wailers” i una presència que va saber contagiar un públic que no va deixar de ballar. Cliff i els seus també van recordar la vessant més rehivindicativa del grup amb temes com “Vietnam” o “Save our planet” que van alternar-se amb algunes sorpreses com l’”Hakuna matata”, de la pel·lícula del Rei Lleó, o un tema cantat a capella que va posar punt i final a la nit.

 

Una nit dedicada a la música caribenya Tot i que es va convertir en l’estrella de la nit, Jimmy Cliff va compartir cartell amb els gironins “The Pepper Pots” i els “Green Valley”, de Vitòria. Aquests van tocar pràcticament sols i en aquest sentit la mala nota se l’enduen els del Cruïlla, que tot i haver fet una combinació òptima de grups, uns horaris excessivament puntuals i massa aviat van fer que la gent anés al parc dirèctament per veure el jamaicà. Una mica més de sort van tenir els “The Pepper Pots” que van aconseguir malgrat tot anar posant les piles a una pista que s’anava omplint poc a poc. Els gironins van repassar els temes del seu últim disc, “Shake it!”, amb una bona dosis d’ska, revivals dels anys seixanta i una elegància total en la posada en escena.