El billar i l'atletisme destaquen en el programa de Les Santes Esportives

Romero presenta els actes esportius de la festa, que creixen en nombre i qualitat de la competició

En una roda de premsa celebrada al Port de Mataró avui s'ha presentat el programa de Les Santes Esportives o el que és el mateix, la part d'una festa eminentment cultural que té per protagonista l'esport. De competició, d'exhibició o de caràcter popular, aquests són els els tres tipus d'actes que constitueixen un total que passa en nombre de 21 a 23 amb important pujança dels esports de competició que tenen com a destacats el Campionat d'Espanya de 10.000 mentres i el Campionat d'Europa de Billar 47/2.

La presidenta del Patronat Municipal d'Esports, Alícia Romero ha comentat les novetats d'enguany obviant actes tradicionals i inamobibles com la Travessa del Port, la Cursa Popular o la Milla Urbana. De novetats n'hi ha diferents entre les que destaquen el Trial Kids Cup 2004 que es celebrarà al Parc Forestal el dia 18, el mateix campionat estatal de 10.000, la jornada d'spinning que es celebrarà a Cirera el divendres 23 o el canvi d'ubicació de la cursa d'orientació que passa a celebrar-se al Passeig Marítim. Altres innovacions són l'exhibició de natació sincronitzada, esport novell a Mataró, el Torneig de futbol 7 que organitzarà la Penya Espanyolista de la ciutat, una jornada d'Aiguagim al Sorrall el dia 26 o el propi campionat europeu de billar que substituirà el típic torneig per una trobada dels millors especialistes del continent.

La regidora ha volgut destacar i agraïr a les entitats el fet que cada cop estiguin més interessades en organitzar actes per Santes. Ha assegurat que cada cop són més els clubs interessats en fer les seves activitats per la Festa Major. Ha titllat "d'èxit" el fet que les entitats s'involucrin tant i també ha volgut fer especial esment als col·labradors i patrocinadors dels que ha destacat el Port i, sobretot, Cecassa, principal patrocinador. Els propis representants d'ambues entitats han corroborat el feeling existent agraïnt i felicitant el Patronat l'empenta que cada any dóna a l'esport en dates de festa de la ciutat. Amb tot des de Cecassa s'ha insisitit en què el patrocini entra dins una aposta de futur de suport a l'esport de la ciutat i el representat d'El Port ha volgut recordar que la popular travessa arriba enguany a la seva quinzena edició.