Imprimir aquesta pàgina

Sant Simó enguany cau en diumenge

Les havaneres de dissabte, gegants els dos dies i el ball de pescadors de diumenge són els al·licients dels últims dies de la Festa de l'Aplec

Cultura 2018, sant simó festesCom cada any, Sant Simó cada any cau en 28 d'octubre i, de tant en tant a més, ho fa en diumenge. Aquest 2018 es dona el cas i és per això que les festes de l'Aplec de l'ermita marinera tindran com a punt culminant aquesta jornada, amb tots els seus ingredients habituals.


Abans, avui divendres, la centenària coral Perla de l'Havana farà cantada a l'ermita  i el dissabte, dia de vigília, hi haurà jocs infantils, cercavila de gegants i el prestigiós grup d'havaneres Port Bo, que, en un entorn propici, oferirà un recital vespertí de cançó de mar.

Diumenge 28, dia de l'onomàstica, la jornada començarà amb el repic de campanes i la missa de diumenge, abans de donar pas a la cercavila de la Família Robafaves i l’Àliga de Mataró, que seran rebuts pels gegants de Sant Simó. Un cop a l’ermita es farà el tradicional ball de pescadors a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro. Com mana la tradició, el mateix diumenge 28 al voltant de l’ermita hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat, que també oferiran panellets i castanyes.

Cultura 2018, sant simó festes

Sant Simó és sinònim de parades de sabres i, també, de la cèlebre tómbola

La Xarxa de Biblioteques de Mataró oferirà una hora del conte especial d’ambient mariner a càrrec de Marta Arnaus. Per als petits de casa hi haurà moltes activitats com ara dos espectacles de màgia, una matinal de jocs infantils i tallers participatius, una tarda de música i animació amb Roger Canals.

La festa s’acabarà el dia 29 amb dues cantades de cançons marineres d'alumnes de l'Anxaneta.

Cultura 2018, sant simó festes