Imprimir aquesta pàgina

Silenci per escoltar el Nadal

Deu minuts de recolliment el 24 a Santa Anna

Cultura 2017, 10 minuts silenci
L'objectiu és trobar un moment de reflexió enmig de “la bogeria perquè per Nadal tots anem ràpid i cal trobar-hi el seu sentit”, explica una de les impulsores, Maria Coll. El Nadal s’associa a compres frenètiques, soroll, música,... “la festa sovint se’ns menja”, diu Coll que assegura que això es pot pal·liar amb “tan sols 10 minuts de pausa a la Plaça de Santa Anna”.

Durant els deu minuts  “tothom pot reflexionar amb el que vulgui, són deu minuts per aturar-se abans de festes i pensar en el sentit de les festes de Nadal, si un hi pensa religiosament, és lliure de fer-ho, si un altre pensa en l’organització d’aquests dies, també”, assegura Coll.

Mataró pionera

Escoltar el Nadal” va ser una iniciativa pionera a Catalunya. Ara, hi ha més indrets que la tiren endavant, com el cas del barri de Sant Andreu de Barcelona. A Mataró la iniciativa l'organitzen Revista Valors, Acció Catòlica Obrera, Justícia i Pau del Maresme, la Fundació Carta de Pau i el Grup Tercer Món de Mataró) i ara ja aplega a desenes i desenes de persones cada 24 de desembre a les 19h.

Aquest Nadal arriba una nova edició d’un dels actes que fa disset anys que se celebra a la ciutat: “Escoltar el Nadal”. La iniciativa, impulsada per un grup de mataronins a títol individual l’any 2000, ha anat creixent de participants.