200 granotes i gripaus vius a la Sala d’exposició de Caixa Laietana

L’exposició mostra una gran varietat d’espècies

Un total de 200 granotes i gripaus vius al seu micro hàbitat natural, són els protagonistes de la mostra "Granotes, precioses i mortals" que es va inaugurar ahir, dimecres 13 d’abril, a la seva sala d'Exposicions de Mataró. L’exposició, una iniciativa pionera a Europa sota el programa Món Granota, pretén acostar el desconegut món de les granotes al públic.

L'aprenentatge sobre el món d'aquests amfibis es presenta mitjançant desenes d'exemplars vius de quaranta espècies diferents, d'espectaculars colors, formes i costums, tots ells nascuts o criats en captivitat dins les fronteres de la Unió Europea. Tots els animals s'observen en el seu entorn natural ideal per cada espècie, creats també amb vegetació viva com bonsais, cactus, plantes carnívores i gran varietat de plantes tropicals.

A més a més de veure l'exemplar, el visitant podrà conèixer les característiques bàsiques de totes les granotes congregades: el seu nom comú i científic, el seu lloc d'origen, anècdotes de les seves característiques, com es mouen, com es reprodueixen, de què s'alimenten i com sobreviuen en el seu hàbitat natural. Són especialment curioses les espècies de granotes considerades més verinoses de la terra, aquelles que en algunes circumstàncies canvien de color per camuflar-se i algunes que actuen com a indicadores de futures riuades.

Tallers pels més petits
A més a més, aquesta exposició es complementa cada dimecres a la tarda, entre el 20 i el 5 de juny, amb un taller infantil que obert a tots els nens, ubicat en un espai sembrat d'herba artificial al costat de la mostra, els participants podran pintar dibuixos de granotes, llegir llibres de naturalesa i escoltar contes populars en què apareixen aquests enigmàtics animals.

L'exposició "Granotes, precioses i mortals", d'entrada gratuïta, es pot veure a la Sala d'Exposicions de la Caixa Laietana fins al 5 de juny de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 hores i els festius d'11:30 a 13:30 hores i de 18:30 a 20:30 hores.