Imprimir aquesta pàgina

Totes les cultures de Cerdanyola

El Parc de Cerdanyola serà l'espai d'aquest esdeveniment que comptarà amb 15 entitats i tindrà lloc el pròxim 27 de maig

Cultura 2018, mostra cerdanyolaUna quinzena d'entitats participaran d'una trobada cultural que es proposa fer convergir totes les cultures que conviuen al barri de Cerdanyola. Ho faran sota la Mostra Intercultural de Cerdanyola, una iniciativa de la Taula d’Entitats de Cerdanyola (TEC) que és l’ampliació de la tradicional Mostra Gastronòmica que se celebrava al barri cada any i que enguany serà el 27 de maig. A la trobada es podrà gaudir de tastets gastronòmics, paradetes d'entitats, demostracions de danses típiques i representacions teatralitzades, tallers, jocs i molt més.


La novetat

Enguany els organitzadors inclouran una activitat lúdica que promou el civisme i la convivència al barri: una plantada popular de flors i plantes al Parc de Cerdanyola. La intenció és que tant petits com grans s’aproximin a la natura i coneguin la necessitat de tenir-ne cura per a deixar clar que l’espai públic és un bé de tots que cal preservar.

a jornada s’emmarca dins la Festa Major de Cerdanyola, la qual començarà el dia 26 de maig i s’allargarà fins al 3 de juny, i dins el programa Maig Intercultural de l’Ajuntament de Mataró. Aquest és un cicle que aplega tot tipus d’activitats entorn de les diferents cultures de la ciutat i la convivència entre totes elles.

Múscul d'entitats
Algunes de les entitats que hi participaran són: Asoc. Cultural de las Mujeres de Tambacounda Senegal, Asoc. de Ciudadanos Guineanos y Amigos del Maresme, Ass. Cultural de Cerdanyola, Ass. Dones Africanes Musu Kafo, Ass. Gent Gran de Cerdanyola, Ass. Radio La Voz de Cerdanyola, Ass. Social i Cultural Badenya, Círculo Flamenco Andaluz, Ñodema Kafo i Organització Immigrants Mali, entre altres.

Més d'un 30% dels estrangers a Mataró

El barri de Cerdanyola acull un 36% de la població amb nacionalitat estrangera de Mataró i la meitat de la seva població ha nascut fora de Catalunya.
Pel que fa a la població nouvinguda, la nacionalitat del Marroc és la més nombrosa (30% del total), seguida per la xinesa (14%), la senegalesa amb (14%), i la gambiana i la maliana.