Imprimir aquesta pàgina

El Dia i la Nit dels Museus de la ciutat

S'organitzen activitats i amplien els horaris dels diferents espais locals entre el 18 i el 20 de maig per tal que el màxim de mataronins assisteixin a les exposicions i actes

Cultura 2018, clos arqueologic torre llauder

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig, i la Nit dels Museus del 19 de maig, la Direcció de Cultura se suma a la celebració d’aquestes dues efemèrides obrint els principals equipaments museístics i les sales d'exposició de Mataró al públic. Amb la participació del Museu Arxiu de Santa Maria i de la Fundació Iluro, els equipaments oferiran una visió diferent i més amena de les seves sales amb la celebració de 17 activitats per a tots els públics i ampliant l’horari d’obertura la nit del 19 de maig. Es tracta d'una celebració promoguda per l'ICOM (Consell Internacional dels Museus), la qual compta amb el suport del Consell d'Europa i la UNESCO i que té lloc sota el lema de 'Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics'.
Els equipaments que participen de la iniciativa són Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró, Can Palauet, la Nau Gaudí, la vil·la romana de Torre Llauder, la Casa Coll i Regàs, el Museu Arxiu de Santa Maria i l’Ateneu de la Fundació Iluro.

Cultura 2018, clos arqueologic torre llauder

Visites teatralitzades, espectacles, dansa i molt més
Ja és la tercera vegada que se celebren aquests actes amb una programació gratuïta i aforament limitat compostos per visites teatralitzades, visites – concert, perfomances, visites guiades als equipaments museístics, espectacles, dansa i fins i tot propostes com un vermut a la romana a Torre Llauder i una ballada de swing a Can Marfà.

Zona Intrusa 11

Una de les activitats de la Nit dels Museus serà la inauguració de l’exposició relativa a l'11a edició de Zona intrusa que es podrà veure a Can Palauet fins al 10 de juny. És una iniciativa i producció del M|A|C (Mataró Art Contemporani), destinat a estudiants de 2n cicle de secundària i batxillerat per apropar l’art contemporani als joves amb l’objectiu de produir un espai de coneixement i experimentació.