Tots els Capgrossos per fer 20 castells

Els Capgrossos celebren les dues dècades aquest diumenge a la tarda i fan una crida a tots els maresmencs que han passat per la colla i a 20 entitats per fer pinya

  • Redacció// Foto: Capgrossos
  • Dijous, 26 Maig 2016 17:41

Capgrossos Mataró, capgrossos, foto familia

La celebració dels 20 anys dels Capgrossos de Mataró comença aquest diumenge amb una jornada castellera i festiva anomenada "20 anys, 20 castells" en el decurs de la qual la colla es planteja aquest repte maratonià.

La diada començarà a dos quarts de cinc de la tarda a la Plaça de Santa Anna. Des de la colla s'ha fet una crida especial als centenars de maresmencs que han lluït la camisa blava al llarg de tots aquests temps perquè siguin presents en aquesta ocasió tan especial. La foto de família de tots els Capgrossos serà el punt de partida d'un acte que conduirà l'actor Biel Duran. A les 16.30 h estan convocats tots els Capgrossos des del 1996 a l'actualitat per fer una foto que es preveu igual de massiva que d'històrica. Després serà el torn dels castells i d'una diada amb un repte maratonià: fer 20 castells per celebrar els 20 anys de la colla.

20 castells, un repte inèdit

Fer 20 castells en una sola actuació és un repte important. La intenció dels Capgrossos és combinar diferents castells fets de forma simultània en els quals no hi faltaran algunes estructures de 6 i de 7 amb membres històrics de la colla, ja retirats, a les alineacions de tronc i pinya. Igualment, es faran fins a quatre castells a la vegada, es vol intentar el 3 i el 4 de 8 com a castells de màxim nivell i també s'intentaran per primera vegada castells com el 10 i el 12 de 7. L'objectiu és bastir, en dues hores, aquests 20 castells i fer-ho de forma festiva i col·laborativa.

Des de la colla també es fa una crida al públic per omplir la plaça  en una ocasió especial, el cop –sense cap dubte– en què es veuran més castells a Mataró.

Capgrossos Mataró, capgrossos, 01
Les entitats fan pinya
Per celebrar els 20 anys de forma compartida amb tota la ciutat, els Capgrossos han convidat a 20 entitats a sumar-se a la celebració i fer pinya, de manera que clubs esportius, associacions culturals, germandats o entitats del tercer sector apadrinaran i faran pinya a alguns d'aquests castells. El Rugby Club Mataró, l'Esplai Garbí, la Germandat de Jesús Captiu, la de Jesús Nazareno, l'Associació Enlleura't, els Armats, els Equips de Suport, el Centre de Formació i Prevenció o els sardanistes són algunes de les entitats que faran costat i pinya amb els Capgrossos per celebrar, en una gran festa de ciutat, els primers 20 anys de la colla de la camisa blava.