Imprimir aquesta pàgina

Els Capgrossos enceten el segon tram amb deures pendents

Els blaus han rebaixat prestacions i sols han pogut carregar un castell de 9

Capgrossos Mataró, capgrossos

Els Capgrossos tornen a l’activitat castellera després de tot un mes de vacances sense assajos ni actuacions. Aquesta setmana assagen avui dijous i demà divendres just després d’actuar amb motiu de la festa popular de l’Escorxador, el seu propi barri. Amb sols aquests dos dies de rodatge, doncs, la colla ha d’afrontar el seu primer compromís aquest dissabte a Palau-Solità i Plegamans.

La localitat vallesana confia amb la colla de la camisa blava per tercer any consecutiu i la diada es presenta com un bon test per treure’s el ‘jet lag’ casteller de sobre i afinar les prestacions de cara a un segon tram que té un calendari exigent que ofereix poques treves. Així, en els propers 15 dies, els blaus van a dues places d’exigència com la Festa Major de Sabadell i l’actuació al Born el mateix Onze de Setembre. Als Capgrossos se’ls gira feina.

El primer tram de temporada castellera ha estat, en comparació amb els darrers anys, decebedor quant a resultats. L’actuació de Les Santes va ser exigent i dura amb uns Capgrossos que si bé van descarregar amb solvència en 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7 amb folre, es van quedar a mitges amb el 4 de 9 amb folre, que va quedar en sols carregat després de dos intents desmuntats. El 26 de juliol queda llunyà però és evident que la colla vol reprendre el bon camí traçat el juliol previ a Les Santes ben aviat i plantejar-se els castells de 9 i 8 i mig aquest mateix setembre.

Calendari exigent

Després d’aquest cap de setmana de “reentré” els Capgrossos enllaçaran durant els següents caps de setmana fins a cinc cites que acabaran de marcar l’evolució castellera de la colla en aquest segon tram. A les ja citades de Sabadell, el 6 de setembre, i el Born el migdia de la Diada Nacional, les seguiran el clàssic enllaçat d’Esplugues, El Prat de Llobregat i Lleida.

La capital del Segrià avaluarà d’aquí a un mes la recuperació dels Capgrossos que ja a l’octubre el calendari els durà a places de gran nivell com Tarragona o Girona. La colla ha esperonat els seus membres amb l’eslògan #espavilem. L’espavilada hauria de començar-se a gestar a Palau-Solità i Plegamans quan els Capgrossos compartiran plaça amb els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Caldes de Montbui, que hi actua com a colla amfitriona.