Els Capgrossos inicien a Girona la seva ‘Traca Final’

Volen fer castells de 9 a les quatre diades grans que els resten

  • Redacció
  • Divendres, 24 Octubre 2014 11:21

Els Capgrossos a Girona

Els Capgrossos actuen demà dissabte al migdia a Sant Simó però centren totes les atencions del cap de setmana en diumenge, quan seran a Girona. La de les Fires de Sant Narcís és una de les diades talismà de la colla, una de les més especials i el primer “tro” de la denominada ’Traca Final’ que és com la colla bateja el seu esprint final de temporada castellera. Aquest diumenge a la Plaça del Vi gironina, per Tots Sants a Vilafranca, el dissabte 8 la Diada Mariona Galindo Lora a Mataró i el diumenge 16 a Terrassa són les quatre grans cites que els resten. A totes elles volen portar castells de 9.

Els Capgrossos han convocat un assaig especial per avui a partir de les 21h al local

No està sent aquest 2014 un any fàcil pels Capgrossos, que van superar un principi d'any dificultós amb una gran actuació de Santes i una posta a punt òptima abans del Concurs. Com se sap, el certamen bianual de Tarragona va resultar amarg per la colla, que des de llavors s'ha concentrat a polir detalls i substituir baixes a assaig. Aquest diumenge s'ha de veure la feina feta i passarà examen en un marc exigent com és l'actuació gironina.

Al costat dels Capgrossos els Minyons de Terrassa intentaran el 3 de 10 i els Marrecs de Salt el seu primer 5 de 8 de la història.

Una Tripleta

Les intencions dels de la camisa blava no es desvetllaran fins aquest vespre a l'Assaig Especial 'Porta un Amic' que han convocat al seu local amb festa 'Oktoberfest' posterior. Els de Mataró es plantegen portar el 3 i el 4 de 9 a Girona i acompanyar-los o bé del 4 de 8 amb l'agulla o bé del 3 de 8 amb l'agulla. El 5 de 8, un altre castell que volen assolir en aquesta Traca Final, esperaria encara torn per les properes actuacions. Els Capgrossos també treballen el pilar de 7 i han convocat l'assaig especial d'aquesta nit per sumar el màxim de gent a les pinyes i afinar la posta a punt de la torre de 9 amb folre i manilles, el castell de gamma extra que van acariciar al Concurs.