Imprimir aquesta pàgina

Els Capgrossos retroben gamma i sensacions a Sabadell

Fan 4 de 9 i torre de 8 del segon tram i recuperen el 7 de 8 després de dos anys

Alegria dels Capgrossos a Sabadell

Els Capgrossos ja tornen a ser aquí. Com cada inici de setembre, després de l’aturada d’un calendari tan censurat com el dels castellers de casa nostra, hi havia la incertesa de veure amb quin estat de forma afrontava la colla el seu primer compromís important després de les vacances. Sabadell és plaça exigent, una de les més respectables de la dita zona no tradicional. I el context obligava als blaus a no amagar-se. No ho van fer i vistos els resultats i les maneres es pot dir que els de la camisa blava tornen a ser allà on van arribar al juliol per mèrits propis. A la capital vallesana van signar el 2 de 8, el 4 de 9, el 7 de 8 i el pilar de 6. I ho van fer amb eficiència de recursos i solvència en el resultat. Bones notícies.

L’actuació sabadellenca és un clàssic del calendari blau, tot i que l’any passat havia desaparegut de l’agenda. La de Sant Roc és plaça còmoda i sobretot coneguda, per més que aquest any els blaus canviessin la banda baixa del Viena per la part alta de l’església. A l’hora de la veritat van ser beneficiats al sorteig amb poder sortir primers i pocs minuts després de les dotze ja muntaven una torre de 8 que serà el plat més reiterat aquest setembre. Al segon peu la torre va pujar conscient i ferma, tot i que va perdre posicions per la meitat, a quarts, després de l’aleta. Si realment els de blau pensen en la torre de 9 per Santes hi ha dues coses que van quedar clares ahir: han de millorar l’estructura, sí, però aquesta apunta maneres i al cap i a la fi el que toca és anar-la fent i a cada repetició millorar-la.

El vídeo del 4 de 9 dels Capgrossos a Sabadell

4 de 9 marca de la casa

En segona tanda i amb la inestimable ajuda de les altres colles a la pinya, als Capgrossos els sortien els números per fer el 4 de 9. El van plantar també al segon peu i revestit de canvis, fet que sempre demana un punt més d’implicació. Aquesta tensió es va notar en una carregada canònica, exemplar en els temps i execució, i una baixada menys fina. Aquesta tendència a esllenegar-se, a desdibuixar-se, fins i tot quan hi ha menys pes a dalt, ja va ser tònica dels 4 de 9 blaus que, malgrat el detall, mantenen la fiabilitat i confiança. Una bona dosi de sensacions, recuperar el “nou” aviat i fer-ho com ho van fer. I una gran notícia el reguitzell de novetats en la seva alineació.

Si del 4 de 9 es parlen de novetats, amb el 7 de 8 final es podria parlar de petites revolucions a tots els nivells. Només una vegada, fa dos anys a Esplugues, els Capgrossos havien completat una estructura relativament nova al món casteller i ahir li van tornar a fer les dues aletes a Sabadell. El 7 va patir en la baixada pel desgast de formes als pisos baixos però no va perillar en excés, és una estructura que es pot defensar. La bona sinergia entre retorns, debuts i retrobades va fer que l’estampa fos més feliç del que qualsevol barem numèric dels que es fan servir pugui derivar del 7. En ratxa, els de blau també van tornar a passejar el pilar de 6 de comiat, fent-lo en una de les versions més maques de tot aquest any.

A Sabadell també van actuar-hi uns brillants Minyons de Terrassa que van recuperar els galons de gamma extra per la plaça amb la torre de 9 amb folre i manilles, els Castellers de Sabadell que van desmuntar el 3 de 9 però es van apuntar amb solvència el 5 i el 2 de 8 i els Castellers de Barcelona, amb llenya al 3 de 9 però bon nivell al 5 i 4 de 8 amb l’agulla.

Dijous actuació al Born i a la Via Catalana
La màquina capgrossa no s’atura i vol seguir rendint a un bon nivell. Dijous tenen una doble cita amb un Onze de Setembre històric i actuaran a les dotze del migdia al mercat del Born, just davant les restes de 1714, amb voluntat de dur-hi també els nou pisos. Es quedaran després a Barcelona per fer castells al tram maresmenc de la V gegant convocada per l’ANC i Òmnium Cultural. La colla fa una crida als mataronins a viure una Diada Nacional històrica fent castells amb els blaus; demà dimarts enllestiran el seu paper a assaig.