Imprimir aquesta pàgina

Un dia i una nit de museus

Mataró celebra el Dia Internacional dels Museus programant una Nit dels Museus per demà dissabte.

Museu de Mataró

El Dia Internacional dels Museus se celebra el 18 de maig per sensibilitzar la societat a l'hora d'entendre els museus com a mitjà d'enriquiment cultural. A més d'aquest dia, també es programa la Nit dels Museus el dissabte 20 de maig, en el qual s'obre l'accés a qualsevol ciutadà fins a les 00 h de la nit, i algunes activitats més el diumenge 21 de maig. Els museus de la ciutat se sumen així a les dues iniciatives programant activitats especials com, per exemple, visites comentades, espectacles teatrals o conferències. Segons explica la directora del Museu Anna Capella aquestes jornades d'obertura especial dels museus “són els nostres dies de festa gran”.

Encadenar diferents actes

Les activitats del 20 i el 21 de maig han estat pensades perquè l'espectador pugui encadenar la visita a diversos actes, afirma Capella. La jornada de dissabte finalitza amb un concert gratuït a Ca l'Arenas que fusiona el jazz i el flamenc amb la bailaora Sònia Sánchez, el guitarrista Nuno Rebelo i el percussionista Ivo Sans. També destaquen les visites teatralitzades a Torre Llauder amb dos personatges que descobriran els secrets de la vila romana.

En definitiva, el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus és una “ocasió especial de trobar-se una tarda de dissabte diferent, una festa cultural”, explica Capella. Totes les activitats tenen vocació de servei públic.

Esperen tenir encara més visites que en l'edició passada, en la qual van comptar amb més de 1200 espectadors.