Imprimir aquesta pàgina

Can Palauet acull una exposició antològica de l’artista Eduard Comabella

La mostra es podrà visitar fins el proper 15 de febrer


Les sales d’exposicions de Can Palauet obren les seves portes aquest dissabte a l’obra de l’artista Eduard Comabella. La mostra és una retrospectiva de l'obra de l'artista que l'Institut Municipal d’Acció Cultural ha organitzat, comissariada per l'artista Jaume Simon, en motiu dels 20 anys de la mort d'Eduard Comabella. Les peces exposades, de fins a 34 col·leccionistes, es podran veure fins al 15 de febrer

 

Biografia

Eduard Comabella va néixer a Llavaneres el 13 d'agost de l'any 1950. Els seus dibuixos i pintures passaren primer per una etapa d'un estil proper al "fauvisme", per anar endinsant-se, amb els anys, cap a una simplificació del dibuix i una obra més abstracta. Considerat un artista autodidacta, ell mateix proclamava que l'art era una continuació de la vida. L'any 1981 va participar en una de les iniciatives artístiques més rellevants que s'han fet mai a Mataró: "Proposta d'art a la platja de Mataró". La platja de la ciutat va ser l'escenari per diverses accions d'artistes vinculats a la ciutat, i Comabella va participar-hi amb la instal·lació "Estudi d'un pintor mort". L'any 1988 l'artista acabà amb la seva vida.

 

Altres activitats

Com a activitat complementàries a la mostra, el diumenges 18 de gener i 8 de febrer es portarà a terme una visita guiada a partir de les 12 h. El dimecres 21 de gener, a les 21.30 h, Televisió de Mataró emetrà un programa monogràfic entorn de la figura de l'artista. El reportatges porta com a títol "Eduard Comabella. Il·luminant el record". El comissari de l'exposició, Jaume Simon, va ser amic de Comabella i serà l'encarregat, el 24 de gener, a les 19 h, de dirigir a Can Palauet la taula rodona "L'amic Comabella".