Via lliure a la ’Torre Agbar’ mataronina

La Torre Barceló, circular, tindrà 26 plantes i 150 habitatges, serà l’edifici més alt de la ciutat i vol ser el nou icone de la zona

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 14 Desembre 2018 11:42

El projecte de la Torre Barceló

L'Ajuntament de Mataró ha aprovat un nou Pla de Millora Urbana (PMU) a l'entorn de l'illa de la Torre Barceló per fer possible el projecte de l'edifici singular que fa anys que la ciutat anhela per presidir l''skyline' de la façana marítima. Serà la torre Agbar en versió capgrossa. L'anterior planejament de 2009 estava afectat per vàries sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que es volia aprofitar la transformació de la zona per imputar als propietaris del sector un gran pas soterrat que superés la carretera i la via del tren per connectar amb el port. Amb el nou planejament això s'elimina i s'aprofita també per millorar el projecte de la torre, que dibuixa un edifici més alt i estilitzat, de fins a 26 plantes, i de forma circular, a més d'una gran zona comercial annexa.

El projecte de la Torre Barceló podria veure la llum en els pròxims anys. L'Ajuntament de Mataró sembla haver trobat la formula perquè el propietari dels terrenys pugui tirar endavant un projecte que amb el planejament previst l'any 2009 ara era difícilment realitzable. Tots just s'inicia la tramitació urbanística per fer els canvis necessaris, però el consistori és optimista.

Torre Barceló 2

Canvi de projecte

L'edifici que s'ha d'aixecar estava previst en una plaça deprimida respecte la pròpia ronda Barceló i l'objectiu era aprofitar la rebaixa de nivell per fer un pas soterrat que creués l'N-II i la via del tren per connectar la ciutat amb el port. El planejament de 2009 preveia que les càrregues urbanístiques les assumís el propi sector, un extrem que el TSJC va rebutjar.

Per superar l'escull, s'ha desvinculat la torre de l'accés al port, de tal manera que s'elimina la plaça deprimida i l'espai lliure al voltant de l'edifici es reordena al mateix nivell del carrer. El canvi de planejament s'ha aprofitat per millorar el projecte, d'acord amb el propietari dels terrenys.

Més alta, més esvelta i amb zona comercial

En aquest sentit, es passa d'una torre d'una gran amplada i de 22 plantes, a una torre circular, molt més estilitzada i que podria arribar fins a les 22 plantes per assolir els més de 16.000 metres quadrats de sostre residencial que es permeten, amb un màxim de 150 habitatges. A més, s'incorpora també un sòcol als peus de la torre amb una àrea comercial i d'oficines annexa de 2.500 metres quadrats de sostre.

La torre Barceló

Projecte nova estació de tren

Pel que fa a la connexió amb el port, l'Ajuntament no hi renuncia i vincula el pas soterrat a les vies al desplaçament de l'estació de Rodalies actuals a aquest punt de nova centralitat de la ciutat. El consistori ja ha iniciat les converses amb Adif per valorar la viabilitat de la proposta municipal.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: