Imprimir aquesta pàgina

Dil·ligències obertes contra César Fernàndez pel pis adjudicat al seu fill

S’investigarà si l’exgerent de Pumsa podria haver comès un delicte de prevaricació

El gerent de PUMSA, César Fernández

La titular del jutjat d’instrucció número 4 de Mataró ha obert diligències prèvies per investigar un presumpte delicte de prevaricació arran de l’adjudicació per part de l’exgerent de l’empresa municipal PUMSA, César Fernàndez, d’un pis de protecció oficial de lloguer al seu fill. L’Ajuntament es personarà a la causa com a acusació particular.
 El contracte de lloguer es va formalitzar el 18 de novembre de 2013, dos mesos abans que el Consell d’Administració de PUMSA procedís a cessar l’exgerent del seu càrrec. L’Ajuntament va posar el cas en coneixement de la Fiscalia el passat novembre, després que un informe del secretari municipal confirmés que el fill de l’exgerent no constava en cap dels registres de sol·licitants d’habitatges protegits i que, en qualsevol cas, César Fernàndez “tenia l’obligació d’abstenir-se” en l’adjudicació del contracte de lloguer. 

No estava registrat

Arran dels fets comunicats per l’Ajuntament, el fiscal va interposar denúncia davant el Jutjat de Guàrdia de Mataró el 24 de novembre. Al seu escrit, destaca que l’adjudicatari del pis “no constava en el moment de l’adjudicació ni al registre de sol·licitants d’habitatges públics de Mataró ni a l’homòleg gestionat per la Generalitat de Catalunya, requisit essencial perquè l’adjudicació es porti a terme”.

El primer cas que arriba als jutjats
L’adjudicació a dit d’un pis de protecció oficial de Pumsa al fill de l’exgerent va ser el cas que va fer saltar la llebre d’una polèmica, la dels pisos oficials a Mataró, que no s’ha tancat tot i que sembla haver baixat de revolucions. L’informe auditor encarregat, del qual es va filtrar el contingut quan era provisional, encara no s’ha tancat, com tampoc ho ha fet l’expedient intern de l’Ajuntament sobre el cas. Pel camí, foc creuat entre els actuals responsables del govern de la ciutat i els partits de l’antic tripartit local. De moment un sol cas, el del pis adjudicat al fill de César Fernàndez, ha fet el salt de la investigació política i administrativa a la pròpiament judicial.