La solució als embussos de Mataró Oest?

L’Ajuntament presenta una proposta amb el beneplàcit de Preservem el Maresme

  • Cugat Comas / Foto: cedida
  • Dimecres, 11 Juny 2014 16:06

Rondes

És el power point més ensenyat de les darreres setmanes. Els tècnics de l’Ajuntament han ultimat la que hauria de ser, i vol ser, la solució pels embussos de Mataró Oest, l’enllaç entre la C-32 i la connexió amb les dues rotondes més tristament famoses i concorregudes de la ciutat, l’accés a l’Hospital i el Mataró Parc. És la resposta tècnica municipal a l’anunci de la Generalitat d’una dotació de 10 milions d’euros –que avançaria la concessionària de l’autopista– i segons les previsions municipals podria implicar l’inici d’obres a principis de 2015. L’Alcalde Joan Mora ho va presentar al Consell de Ciutat i posteriorment a la premsa i assegura que té l’aval de la Generalitat i de la plataforma Preservem el Maresme.

Vial lateral i 3 sortides

La clau per desembussar els accessos al nord de la ciutat, segons els plans de l’Ajuntament, és separar tres accessos que conflueixen ara pel mateix vial en tres sortides diferents. Per aconseguir-ho es farà un vial lateral a l’autopista –un carrer, no un carril més d’aquesta– del qual en sortiran tres accessos diferents a la ciutat: un direcció Centre i Eixample que enllaçarà amb la Via Europa, un per Cirera a la Riera homònima i un d’específic que enllaçarà amb el Torrent de les Piques per accedir a Mataró Parc i l’Hospital.

El pack de replantejament de l’Ajuntament inclou també l’esperada nova entrada a la ciutat que enllaçarà amb el sector a desenvolupar al Sorrall. L’Ajuntament dibuixa a l’actual desviament cap a Argentona i Granollers una rotonda que habilitaria un nou accés a enllaçar amb la zona del Sorrall on, a l’entorn del complex esportiu, s’ha d’habilitar una nova zona comercial i terciària amb possible hotel inclòs.

“Resposta històrica”

Per a Joan Mora la proposta suposa “una resposta històrica a un problema de ciutat que s’havia de solucionar independentment de com se solucioni la mobilitat comarcal, és una solució de ciutat per a un problema de ciutat”. La proposta del vial lateral trencarà les coincidències de recorregut habitual i hauria de solucionar els embussos, la postal més repetida per molts visitants a la ciutat.

Rondes

Accessos més nítids i més aparcaments per a Mataró Parc

L’objectiu de la reordenació de la sortida de la C-32 a Mataró Oest, era evitar el col·lapse que, amb la doble rotonda actual, bloqueja l’accés a Hospital i centre comercial, l’entrada a la ciutat per la Via Europa i tot el sistema viari que se’n desprèn. És per això que la premissa amb la qual s’ha dissenyat la nova proposta del vial lateral i les tres entrades diferenciades a la ciutat, és la d’evitar que les rotondes quedin col·lapsades o, dit d’una altra manera, garantir-ne la fluïdesa. És en aquest sentit que l’actual rotonda de la plaça França ja no permetrà pujar en direcció a Mataró Parc i l’Hospital sinó que l’accés a tots dos equipaments s’haurà de fer per la sortida del Torrent de les Piques. En paral·lel a la reordenació viària, el projecte també contempla una vorera ampla al pont que travessa l’autopista i un pas alçat per a vianants i bicicletes per garantir un bon accés a peu a Mataró Parc i Hospital, no com ara en què s’ha de creuar l’entrada i la sortida de l’autopista de forma irregular i perillosa.

Igualment el projecte vol eradicar l’actual col·lapse d’aparcament als voltants de Mataró Parc i en el seu pàrquing subterrani. Així, operador i Ajuntament han pactat la sensorització de l’aparcament perquè aquest es pugui tancar quan estigui complet, tot el seu aforament de vehicles i l’habilitació en un solar adjacent a la gran superfície d’un aparcament amb capacitat per a 1.000 vehicles suplementaris als 2.300 que hi ha a sota del Mataró Parc.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: