Set urbanitzacions que també són Mataró

1 de cada 100 mataronins viu fora de la ciutat compacta, en una urbanització.

Encara que no ho sembli, també són Mataró. Les set urbanitzacions crescudes al terme municipal de la capital del Maresme representen una realitat poc coneguda per molta gent. Són set crepuscles urbanístics crescuts al voltant de zona forestal que són l’excepció d’una ciutat forjada al voltant de l’urbanisme compacte. A la pregunta d’on acaba la ciutat, qualsevol mataroní respondria amb aquelles fronteres que s’han naturalitzat amb el retòric “a l’autopista per dalt i a les rieres de Sant Simó i Argentona pels costats”. Però hi ha altres matarós.

La Cornisa

La Cornisa, Les Sureres-Santa Maria de Cirera, Vallveric, Can Vilardell, Can Quirze, Can Maquès i La Fornenca són les set urbanitzacions mataronines que han centrat un capítol especial del darrer Informe de conjuntura socioeconòmica que ha fet l’Ajuntament de Mataró. Més enllà dels debats i les opinions que puguin deparar el model urbanístic i social que represeten, d’innegable impacte ambiental, paisatgístic i econòmic, cal conèixer quines són aquestes set zones urbanitzades, tan mataronines com la pròpia Riera, que ocupen 2 dels 22,5 quilòmetres quadrats del terme municipal mataroní. L’Informe ajuda a fer-se una idea de la gent que hi viu.Els efectesEl mateix informe de l’Ajuntament s’estén en els efectes que el model urbanístic de les urbanitzacions, el dit “urbanisme difós”, representa. “Té efectes en la degradació de l’ecosistema, dificultats en la preservació del bosc i el control del risc d’incendis, així com sobre la biodiversitat i la fauna”. Alhora, incrementa el cost dels serveis municipals i “pot fer més problemàtic el tractament dels casos de dependència”. Tot i això hi ha dos projectes aprovats més de creixements urbanístics separats.L’Informe serveix també per veure quines característiques tenen els habitants de les urbanitzacions. Hi viu l’1,33 per cent de la població de la ciutat. El veí tipus d’una urbanització és de mitjana edat, tres de cada quatre són nascuts a Catalunya, i la mitjana és que viuen a la ciutat des de fa més de 25 anys. Això s’explicaria perquè tot i que algunes urbanitzacions són més recents hi viu gent que ja vivia a la ciutat amb anterioritat. A les urbanitzacions és superior el percentatge de cases amb 3 o més persones per llar a l’índex de la resta de la ciutat. 

 

Can Marques

Can Quirze

Can Vilardell

La Fornenca

Les Sureres

Vallveric

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: