El Parlament rebutja una moció per 'suspendre' les obres de la ronda de Mataró

ICV-EUiA demanava la suspensió i la redacció d’un nou pla director de mobilitat

El Ple del Parlament de Catalunya ha rebutjat una moció d'ICV-EUiA que demanava redactar un o més plans director de mobilitat del Maresme en un termini màxim de sis mesos. A més, la proposta reclamava, mentre no s’aprovés el pla director, “suspendre l'execució de les obres” de la Ronda de Mataró -que ja estan adjudicades a una constructora- i també la tramitació de l'estudi informatiu de la Ronda del Maresme en el seu tram entre Mongat i Cabrera de Mar. L'objectiu de la suspensió era “incorporar els canvis i millores” que resultin del pla director.

El diputat ecosocialista Salvador Milà ha defensat que amb el projecte actual “no es descarrega” l'antiga N-II. Milà ha dit, a més, que el rebuig de la moció és “una oportunitat perduda però no l'última” i espera que es pugui evitar “tenir el malson de destrossar la comarca una vegada més”.

Amb el Pacte de la mobilitatEl diputat de CiU Josep Rull ha justificat el seu vot en contra perquè creu que “aquest no és l'àmbit” on discutir sobre la Ronda del Maresme perquè “hi ha una eina i un instrument a la qual no volem renunciar”, en referència al pacte per la mobilitat del Maresme de l'abril del 2010 pel Govern de la Generalitat i el Consell Comarcal del Maresme, i subscrit per CiU, PSC i ERC.  En la mateixa línia s’ha expressat la diputada del PSC Consol Prados que amb el rebuig a la proposta ha volgut “donar valor” a aquest pacte. “Ara cal desenvolupar aquest acord, no podem canviar de criteri a cada moment”, ha afegit. A més, Prados sí s'ha mostrat d'acord amb ICV-EUiA en la necessitat de que l'antiga N-II es converteixi en una “via cívica”.



Des del PPC, el diputat Josep Llobet ha recordat que el seu grup es va abstenir en el pacte de mobilitat però ha dit que el plantejament de Recoder d'ampliar el període d'al·legacions és “correcte i suficient” per donar resposta a la petició del territori  d’obtenir el “màxim consens”.

Per part del grup parlamentari d'ERC, el diputat Pere Aragonès ha donat suport a la iniciativa d'ICV-EUiA i s'ha mostrat d'acord amb la suspensió de les obres per “millorar” els projectes i ha instat a “replantejar-se” la Ronda del Maresme.

m1tv: 'El Parlament tomba la reconsideració del projecte de les Rondes'