PUMSA construeix els seus primers habitatges públics amb energia geotèrmica

La promoció ha rebut reconeixements pel seu estalvi i eficiència energètica

PUMSA ha construït un edifici d’habitatges al carrer de Juan Meléndez Valdés dotat d’un sistema innovador d’energia geotèrmica. Aquest pioner sistema ha portat la promoció a rebre un dels guardons dels Premis d’Eficiència Energètica Isover 2011, que valoren els projectes europeus més innovadors i creatius pel que fa als criteris d’eficiència energètica.Per primer cop en una promoció d’habitatges de PUMSA, s’aprofita l’energia geotèrmica per dotar els habitatges d’un sistema de calefacció i refredament. Aquest sistema aprofita l’energia calorífica continguda en el subsòl. Concretament, les instal·lacions de climatització i aigua calenta sanitària estan centralitzades i es realitzen a través de la geotèrmia recolzada amb bombes de calor. Més reconeixementsAquesta promoció, a més, es presenta com un model d’arquitectura sostenible, que pel seu disseny i la singularitat de les instal·lacions, ha obtingut una qualificació energètica de Classe A, segons el Codi Tècnic de l’Edificació. Es tracta de la màxima puntuació que concedeix la Generalitat als edificis que estalvien energia. Això ha estat gràcies a desenvolupar tres aspectes importants: l’energia renovable, l’estalvi d’aigua i la salut dels usuaris.Es tracta d’un edifici de set habitatges amb protecció oficial, en règim de lloguer. Els habitatges ja estan finalitzats i preparats per ser adjudicats. El sistema d’adjudicació es durà a terme mitjançant la Llista Única d’Habitatge, que gestiona l’empresa Prohabitatge Mataró.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: