Imprimir aquesta pàgina

Els Mossos desarticulen un grup criminal especialitzat en plantacions de marihuana a gran escala

L'operatiu va finalitzar amb cinc persones detingudes i dues plantacions desmantellades a Can Quirze amb més de 4.000 plantes

La plantació de marihuana de Can Quirze

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar dijous passat, 29 de novembre, dues plantacions de marihuana a gran escala a Mataró situades en dues cases d'una urbanització del municipi. Durant l'operatiu es van detenir cinc persones, tres homes i dues dones amb edats compreses entre els 44 i els 23 anys, i es van comissar més de 4.000 plantes que al mercat haurien tingut un valor d'uns 100.000 euros. La investigació es va iniciar el passat mes de setembre quan es va tenir coneixement que en les dues cases en qüestió, molt properes entre elles, hi podien haver plantacions de marihuana. Un cop obtinguts els indicis suficients, el jutge número 4 de Mataró va autoritzar l'entrada i registre dels domicilis que es va fer simultàniament.

Durant l'escorcoll de les dues cases, que comptaven amb tota la infraestructura necessària pel cultiu de marihuana, els agents van localitzar un total de 4.200 plantes, 900 euros en efectiu i diversos 'walkie-talkies' per comunicar les dues cases. En un dels dos domicilis, a més, els agents van trobar dos gossos de raça perillosa i dues persones, un home i una dona, que van ser detinguts. Els altres tres detinguts van ser localitzats al voltant de les cases.

La investigació ha permès demostrar que dins el grup criminal hi havia un dels homes, el de més edat, que actuava com a encarregat de les dues plantacions i la resta de persones tenien diferents tasques assignades com ara el manteniment de les plantacions o la vigilància per tal d’evitar qualsevol mena d’intrusió.

Durant l'operatiu, treballadors de la companyia elèctrica van poder certificar que hi havia connexions fraudulentes a la xarxa. Segons els seus càlculs, a cadascuna de les dues cases s'haurien defraudat uns 30.000 euros. 

Dos dels detinguts van quedar en llibertat a l’espera que el jutjat els citi a declarar, la resta va passar a disposició judicial el dissabte 1 de desembre i el jutjat va decretar llibertat amb càrrecs.