La taxa d’atur se situa en el 9,4% al segon trimestre del 2005

El contracte temporal segeuix sent la tònica general en la contractació a la ciutat

La taxa d’atur registrada a la ciutat en el segon trimestre de l’any va quedar situada en el 9,46%, una taxa superior a la de la província de Barcelona i a la de Catalunya, però lleugerament inferior a la de l’estat. El nou Sistema d’Informació dels Serveis Públics d’Ocupació (SISPE) va fixar en 5.804 el nombre de persones desocupades a l’Oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya (OSOC) de Mataró, que inclou també dades dels municipis d’ Argentona i Cabrera de Mar.

Pel que fa a la comparació respecte al mateix període de l’any anterior, l’atur registrat a finals de juny s’havia reduït tan sols en un 0,7%, un descens interanual força minso –un total de 42 persones– tot i que es el primer que es produeix des de el març de 2001.

El treball temporal, a l'alça
Les perspectives, però, no son les millors per a la cerca d’un treball amb visió de futur posat que el contracte temporal, que té el seu punt àlgid a l’estiu, nadal i altres períodes propicis en diversos sector, segueix sent la tònica dominant en la contractació a la ciutat. En el segon trimestre d’aquest 2005, el 58,7% dels contractes tenien una durada de menys de sis mesos, i d’aquests el 38,5% tenen una durada inferior a un mes. D’altra banda, els contractes indefinits en el segon trimestre han representat només el 12% de la contractació de Mataró. Aquestes dades es recullen en el butlletí Observatori del Mercat de Treball de Mataró que publica l’Ajuntament.