Imprimir aquesta pàgina

Una revetlla de Sant Joan diferent i amb la majoria de platges tancades

Els pastissers auguren un petit increment de les vendes respecte el 2019

Sant Joan Petards

Aquest Sant Joan serà especial i diferent, però el que està clar és que la gent té ganes com sempre de celebrar aquesta data assenyalada: la popularment coneguda com a "nit més curta de l'any". Una celebració que enguany es viurà en nuclis i grups de gent més petits i sense les habituals revetlles populars, però amb la màxima normalitat que l'anomenada "nova normalitat" permeti. Desitgem que la pugueu gaudir, amb seny i sobretot precaució al volant.

Les recomanacions de Protecció Civil:

Revetlla diferent

Optimisme al gremi de pastissers

Després de mesos de confinament la gent "té ganes de celebrar". Aquest és el fet inqüestionable que permet que els pastissers assegurin que la venda de coques pugui arribar a augmentar respecte l'any passat. Com sempre, les varietats de fruita, pinyons, crema i llardons tornaran a ser les protagonistes, però també hi haurà gent que es decantarà per les de xocolata o altres coques habituals a les nostres pastisseries com la de Llavaneres o la de cabell d'àngel.

Coques de Sant Joan

S'estima que cada família es gastarà entre 15 i 35 euros i que es consolidaran les comandes per Internet i les entregues a domicili que ja van ser claus per "salvar la Pasqua".

El Gremi de Pastissers de Barcelona assegura que els preus d'aquest dolç tradicional es mantindran, tot i l'increment del cost del pinyó, que arriba als 70 euros el quilo. Destaquen que la majoria d'agremiats ha mantingut la quantitat i qualitat del pinyó, que és nacional, de procedències com el Montseny, i ha assumit la reducció del marge de benefici. Des del Gremi confien que tot plegat farà que les vendes s'incrementin entre un 1% i un 3% respecte el 2019, el que en xifres suposa que a tot Catalunya es repartiran 1,8 milions de coques. "Volem que els clients vinguin a les pastisseries i que apostin pel nostre producte artesà", comenta.

La majoria de platges tancades

La majoria d'ajuntaments del Maresme han acabat optant per tancar les seves platges per la revetlla de Sant Joan per evitar aglomeracions. La decisió va arribar fa deu dies després de l'anunci de que Barcelona les tindria tancades, i amb previsió per por a l'efecte dominó que això podia provocar a diversos municipis del Maresme i l'àrea metropolitana.

Mataró Platja Post Revetlla Sant Joan

Els Agents Rurals alerten del perill de llançar petards i coets en zones pròximes a vegetació

El cos d'Agents Rurals recorda que la normativa prohibeix fer focs d'esbarjo o llançar coets, globus, focs d'artifici, fanalets o altres artefactes que continguin foc en els terrenys forestals o dins la franja de 500 metres que els envolta. Han recomanat també que si es llancen coets, es faci sempre en direcció contrària a la zona forestal i a les zones agrícoles amb conreu de cereal. De fet, han recomanat evitar llançar material pirotècnic prop dels terrenys agrícoles "pel gran risc d'incendi que pot suposar", tenint en compte que s'han demorat els treballs de sega. Els agents han demanat màxima prudència i col·laboració ciutadana.
Sant Joan Petards
El Cos d'Agents Rurals ha organitzat un operatiu de vigilància especial per prevenir incendis forestals durant els dies previs a la revetlla. També recorden la necessitat de mantenir les mesures de distància i seguretat per reduir el risc de contagi de la covid-19. Tot i això, han apuntat que això no pot fer baixar la guàrdia pel que fa a les mesures de seguretat pròpies de tots els anys.

Entre el 2015 i el 2109, el llançament de material pirotècnic i la realització de fogueres ha provocat 67 incendis forestals i ha cremat un total de 124,22 hectàrees, de les quals 102,79 han estat forestals. L'any passat hi van haver 10 incendis forestals provocats per aquesta causa, que van cremar 12,53 hectàrees.