Descobreixen sis tombes romanes en unes excavacions davant l’Ajuntament

Les restes estan datades entre els segles IV i V després de Crist

Un equip d'arqueòlegs han descobert sis tombes romanes durant les excavacions anteriors a les obres de rehabilitació d'una casa particular ubicada a la cantonada entre la Riera i el carrer Sant Josep, davant l’edifici de l’ajuntament.

Segons l'equip d'arqueòlegs, l'excavació ha deixat al descobert una part de la necròpolis d'Iluro, nom romà de la ciutat, aproximadament una superfície de vint metres quadrats on s'observen sis tombes datades entre els segles IV i V després de Crist.

Les troballes: tombes i cossos
Cinc de les tombes, les més modernes, són senzilles caixes de pedra, mentre que una sisena, una mica més antiga, és de model "cupae", és a dir, té una estructura funerària amb cúpula que segurament era com un panteó familiar i a l'interior de la qual s'han trobat un parell d'àmfores. Dins de les tombes s'han trobat també els cossos enterrats, que seran traslladats a un laboratori per ser analitzats per determinar sexe i edat.

Amb aquest descobriment s'excava una zona més de l'antiga necròpolis de la ciutat romana que diverses vegades ha deixat tombes al descobert, com en les darreres obres de reurbanització de la Riera.



Notícia relacionada:
Es troben restes d’un esquelet a les excavacions de les obres de la Riera