Imprimir aquesta pàgina

L'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes. Voluntaris al servei de les persones

El diumenge 28 celebren una diada que els organitzadors auguren que "serà inoblidable"

Ciutat 2017/2019, voluntaris Lourdes

L'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes és una associació sense ànim de lucre que ofereix servei d'acollida, acompanyament i ajuda a persones malaltes i/o amb discapacitat. Va néixer el 1910 per peregrinar a Lourdes amb aquells que per motius de salut o econòmics no podien fer sols aquell llarg viatge.

Actualment, continua vetllant perquè tots els que ho desitgin puguin viure aquesta gran experiència, i també desenvolupa altres activitats per promoure la integració d'aquests col·lectius. Per aquesta tasca continuada, l'entitat ha estat reconeguda amb la concessió de la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona, amb motiu del seu centenari l'any 2010.

Cada any organitza dos pelegrinatges compartits al santuari de la Mare de Déu de Lourdes (juny i setembre). A més, durant l'any duen a terme moltes activitats que permeten mantenir viva l'experiència viscuda, com ara la trobada de germanor, el pelegrinatge a Montserrat, el Camí de Sant Jaume amb cadires de rodes, sortides diverses d'esbarjo a la platja o a la muntanya.

Aquestes vivències ensenyen a conèixer i viure experiències inoblidables, ja que es comparteixen realitats molt diferents i es viuen situacions que són una gran lliçó de vida, més per als voluntaris que per  a les persones que hi participen. Fan realitat un estil de vida que mou a donar-se als altres.

Si els vols conèixer, et pots apuntar al Dinar de Germanor que organitzen i que enguany serà a Mataró el dia 28 d'abril. Hi haurà una eucaristia a les 12 h a la basílica de Santa Maria de Mataró, presidida pel senyor cardenal Juan José Omella, i a les 14 hs compartiran un dinar festiu al pavelló de Maristes Valldemia.