Imprimir aquesta pàgina

L’Ajuntament de Mataró finança amb 81.000 euros un embassament a l’Índia

La Fundació Vicenç Ferrer i una delegació de l’Ajuntament van viatjar a principis de novembre a la zona d’Anantapur

Vicenç ferrer

La delegació del Maresme de la Fundació Vicenç Ferrer, encapçalada per la seva representant, Anna Abelló, va viatjar la segona setmana de novembre a l’Índia. Ho va fer en companyia també d’una delegació de l’Ajuntament de Mataró de la qual formava part la regidora de Benestar Social, Convivència i Habitatge, Isabel Martínez i una de les tècniques, Dolors Fernández. L’objectiu era inaugurar, entre d’altres, un embassament finançat directament per l’Ajuntament de la capital del Maresme en una zona d’Anantapur. L’embassament, que ha costat 80.961, 73 euros, entra dins el projecte “Millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics” i pretén millorar les condicions de vida de la població de la zona. 

Es calcula que unes 248 famílies agricultores de la regió de Kadiri hauran millorat les seves condicions gràcies a la construcció de l’embassament i a la possibilitat, d’aquesta manera, d’augmentar les collites i, consegüentment, els seus ingressos. Abelló, en declaracions al Tot Mataró, qualifica l’embassament “d’una gran millora per a la gent de la zona” que el principal problema que tenen “és la deforestació que, sense saber-ho, es provoquen ells mateixos amb l’obtenció de la fusta”. “Tenir dues collites l’any els dóna una certa tranquil·litat en enviar els nens a l’escola i no a la zona agrícola”, explica la representant de la Fundació.

La població dàlit, la visitada aquests dies, amb les ajudes obtingudes a través de la Fundació i d’organismes com l’Ajuntament de Mataró han evolucionat molt. L’Anna Abelló creu que “en 40 anys ells han viscut un desenvolupament que de forma natural seria d’uns 200 o 300 anys” i això és un gran avenç perquè ells “es comencin a sentir que poden ser propietaris de les seves vides”.

Més projectes

Durant l’estada al país asiàtic la regidora va visitar altres projectes i instal·lacions que desenvolupa la Fundació Vicenç Ferrer en el territori, com per exemple hospitals, centres educatius, un centre per a persones amb discapacitat i habitatges. Un dels destacats és la implantació de 6 sistemes de reg per degoteig alimentats per plaques solars fotovoltaiques que s’ha instal·lat a la comunitat de Gollapalli Thanda. També es va supervisar el projecte “Dona a dona” on algunes de les dones es formen en mesures d’higiene, cura dels nadons i fins i tot serveis d’atenció medicalitzats bàsics.

Vicenç ferrer

Només l’any 2011 es van recaptar mig milió d’euros entre les persones més desfavorides del país. A la seva manera, volien ajudar els que estaven pitjor que ells tot i tampoc tenir res. El poc que tenia cada família ho va emmagatzemar en unes guardioles que havia facilitat la Fundació per a un projecte “India for India” i que va permetre decidir als mateixos aportadors en què s'invertirien els diners.