Imprimir aquesta pàgina

Un jutge obliga Catalunya Caixa a retornar a uns clients 4.000 euros d'un fons

El fons CX Propietat-FII està actualment en procés de liquidació

Jutjats Mataró

El Jutjat Transversal de Mataró ha dictat una sentència que obliga Catalunya Caixa a retornar 4.000 euros invertits per una mare i el seu fill en el fons 'CX Propietat-FII', actualment en procés de liquidació.

'CX Propietat-FII' estava dedicat a la compra i arrendament d'immobles. El Jutjat Transversal de Mataró considera que Catalunya Caixa no va complir l'obligació de proporcionar la informació necessària perquè "els clients adquirissin consciència de les característiques essencials, la naturalesa i els riscos d'aquest producte eminentment inadequat per a persones amb un perfil conservador". El jutge afegeix que l'entitat "comercialitzava com a segur" un producte "complex i de risc on es podia perdre el capital" i que no comptava amb la garantia del Fons de Garantia de Dipòsits.

Més de 3.000 afectats

El Col·lectiu Ronda, que és qui ha portat el cas, posa de manifest que actualment hi ha 3.336 clients afectats per la decisió de Catalunya Caixa de liquidar el fons 'CX Propietat-FII', dedicat a la compra i arrendament d'immobles. En el moment de l'anunci de la liquidació, el fons comptava amb un patrimoni de 95,6 milions d'Euros.

El Col·lectiu Ronda explica que aquests clients es troben en un "veritable corralito" perquè no tenen accés als diners que van invertir en el fons. Segons els advocats, la recuperació de la inversió està a expenses "del procés de dissolució del fons, consistent a liquidar ordenadament el patrimoni immobiliari i retornar els diners aconseguits".  En aquest sentit, alerten que "en cas que del procés de liquidació no resultés una quantitat suficient per cobrir els 95,6 milions d'euros declarats com a patrimoni, els clients afectats no comptarien amb la protecció del Fons de Garantia de Dipòsits"