Imprimir aquesta pàgina

Un centenar de persones es mobilitzen a Mataró contra la violència de gènere

Una de les dones apunyalades continua ingressada fora de perill a Can Ruti i l'altra ja ha estat donada d'alta

Manifest violència de gènere

Un centenar de persones es va concentrar ahir dimecres davant l'Ajuntament de Mataró per condemnar la violència de gènere, després que dimarts un home apunyalés la seva exparella i la mare d'aquesta. Els fets van tenir lloc pels volts del migdia, durant una discussió familiar en un pis del barri de l'Havana de la capital del Maresme. L'home va ser detingut per intent d'homicidi. Una de les dones havia estat ingressada a la Vall d'Hebron però ja ha estat donada d'alta, mentre que la segona continua ingressada, però fora de perill, a l'hospital de Can Ruti de Badalona. Les associacions de dones de Mataró clamen per una "educació en la igualtat" com a únic antídot per combatre aquesta xacra.

Manifest violència de gènere

"Educar, educar i educar". Aquesta és la solució que planteja el Teixit de Dones de Mataró, que agrupa diferents col·lectius de la ciutat per canviar la mentalitat d'una "societat masclista". La portaveu de l'agrupació, i membre de la Vocalia de Dones del Pla de Boet, Anna Garcia, assegura que aquest esforç cal focalitzar-lo, sobretot, en la gent més jove. Garcia lamenta l'atac a les dues dones ferides de gravetat dimarts a Mataró i condemna també la mort d'una dona, aquest mateix dimecres a Terrassa, també a mans de la seva parella. Cal, diu, fer un "crit" contra la violència masclista: "No ens quedem callades davant d'un acte de violència d'aquest tipus".

Manifest violència de gènere

Una d’alta, l’altra fora de perill
En el cas de Mataró, l'agressor és un home de 37 anys, de nacionalitat marroquina, i les víctimes són dues dones de 60 i 33 anys. Després de l'agressió les dues dones van ser traslladades a l'hospital, on van ser intervingudes d'urgència. La dona de 60 anys ja ha estat donada d'alta, mentre que la noia més jove està ingressada a Can Ruti. La seva situació és estable i no es tem per la seva vida.