El Parc Central acull demà i diumenge la XXI Fira de l’Arbre

Una de les cites ineludibles del calendari, amb ple d’actes

El calendari dels mataronins i mataronines té cites fixes, dates assenyalades i esdeveniments, actes, festes o fires que, sense necessitat d’un gran esforç publicitari, sense que calgui que ningú digui que allà es fa què, el qui i el com, tothom sap quan toca, què s’hi pot trobar, perquè s’hi ha d’anar. Es convindrà que a la capital del Maresme una d’aquestes meques on, com formiguetes, hi acaba passant quasi tothom és la Fira de l’Arbre al Parc Central.

Parlant en propietat, el nom és llarg: Fira de l’Arbre, la Planta, la Flor, els Animals i el Jardí. El nom és explicatiu del que s’hi troba, una mica el de sempre però que cada any fa bo de retorbar-se. L’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme amb el suport de l’IMPEM tira endavant aquesta fira que, dissabte i diumenge, podrà visitar-se al Parc Central.

La Fira de l’Arbre és a més d’es­deveniment de ciutat un important pol d’atracció comercial i atrau el seu públic pel que avui en dia es considera aposta turística. Però bàsicament és una cita obligada amb la naturalesa i la sensibilitat amb el medi ambient. Com a reclam es destaca que cada any es convida un municipi a participar amb especial dedicació: enguany la presència externa és d’una localitat “germana” de Mataró: Isla Cristina.Més de 150 expositorsMés de 150 expositors podran visitar-se en aquesta fira que arriba a l’edició número 31. El que s’hi podrà trobar va dels productes relacionats amb l’agricultura i la floricultura, l’artesania i també tota mena de productes alimentaris. Tampoc faltarà la zona de plantes medicinals i aromàtiques, les instal·lacions de jardins o la venda de maquinària. A l’activitat normal de fira, de la compra i la venda, s’hi han d’afegir una sèrie d’activitats complementàries com l’exposició de bonsais, el concurs infantil de dibuix, un concurs de disseny i realització de jardins, l’explicació de contes infantils relacionats amb la naturalesa, una sembrada de plantes, una exhibició de tala de troncs o una desfilada canina. De tot i per a tots els gustos.De nou a nouLa Fira de l’Arbre obrirà dissabte i diumenge de nou del matí a nou del vespre i tindrà un dels punts àlgids amb la visita institucional d’autoritats i la cantada d’havaneres del grup ‘Vol de Gavines’ del Casal de la Gent Gran del Parc. Això serà diumenge al punt del migdia i juntament amb la sempre seguida desfilada de gossos de la Societat Protectora d’Animals seran els grans moments del cap de setmana de la Fira.

Dues exposicions

D’entre l’extens programa d’actes, complementari amb la Fira de l’Arbre com els concursos, les demostracions o les exposicions, destaca l’exposició d’ocells i llavors que es podrà visitar a la ‘Casa del Negrito’ dins el mateix Parc Central. Aquest local, el permanent de l’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme, acollirà l’exposició. Al Nou Parc Central, al local municipal, s’hi podrà visitar l’exposició de bonsais.